Grani ja SIF tasasivat pisteet

GrIFK ja SIF tarjosivat tasaväkisen liigakamppailun, jota kotijoukkue hienoisesti hallitsi läpi ottelun. Grani nautti johtoasemasta paria alkuminuuttien poikkeusta lukuunottamatta koko ajan, aina SIF:n Taavi Tibarin minuutti ennen loppusummeria tekemään tasoitukseen asti. Kun kummankin joukkueen viimeiset yritykset jäivät tuloksettomiksi, pisteet jaettiin lukemin 25-25 (14-11).

Ottelusta oli tarjolla enemmänkin mutta kotijoukkueen tuskailu hyökkäyspelissä jatkui aiemmista otteluista tutulla kaavalla. Kun helppoja maaleja ei päästä tekemään, joutuvat hyökkäyspelin harvat luottomiehet tekemään täyden päivätyön, mikä näkyy pitemmän päälle väsymisenä. Siuntion pelintekijä Ardo Puna sen sijaan on saanut vuodelle lentävän lähdön. Pelisilmän ja hyvän heittokäden koordinaatio tuotti 10 vaivattoman oloista maalia ja mies nappasi jo kolmannessa ottelussaan putkeen parhaan pelaajan palkinnon.

Granin tehokkaimmaksi kohosi jälleen toisella jaksolla enemmän vastuuta ottanut Patrik Johanson, jonka kuudesta maalista viisi syntyi tauon jälkeen. Ruotsalaisen vanavedessä jälki oli tasaista, kuusi pelaajaa maalasi kahdesta neljään maalia.

Lauantaina edessä vedenjakaja-ottelu

SM-liigan kolmanneksi viimeinen sarjakierros varmisti BK-46:n ja Dickenin paikat ylempään jatkosarjaan Cocksin seuraksi. Neljäs paikka on Granin ulottuvilla ensi lauantaina Myyrmäessä kello 15 alkavassa ottelussa Atlas Vantaata vastaan. Voitto vantaalaisista takaa GrIFK:lle runkosarjan neljännen sijan, ja jättää Atlaksen viidenneksi.

Runkosarja päättyy GrIFK:n osalta ystävänpäivän 14.2. kotiotteluun BK-46:tta vastaan.