Spelarlån stärker GrIFK, SIF och finsk damhandboll

Grankulla IFK:s damer är glada att meddela att våra damspelare Unni Laaksonen och Mathilda Nevala-Lehtonen samt A-junioren Lillemor Wilén kommer att gå på lån till Sjundeå IF:s damlag för resten av säsongen. Detta är ett betydelsefullt steg i vårt arbete för att stärka samarbetet mellan föreningar och främja damhandbollen i Finland.

I Unnis fall handlar det om ett spelarlån, där lånet tar slut 7.2.2025 och hon då har möjligheten att byta tillbaka till GrIFK för att spela slut säsongen med GrIFK Damer och GrIFK A-flickor. Masse och Lilo är inskrivna som samarbetsspelare med SIF Damer, vilket innebär att de fortfarande är registrerade i Grani och således får spela i alla GrIFK-lag, förutom GrIFK Damer som är i samma serie som SIF Damer.

Spelarna kommer att fortsätta träna med GrIFK Damer/GrIFK A-flickor, men spela alla sina Aktialiga matcher med SIF:s damlag. Därtill tränar de 1–2 gånger i veckan med Sjundeå och spelar även i Division 1 med GrIFK Young Ladies. De kommer att spela sin första match med SIF Damer nu inkommande lördag då laget möter Atlas på hemmaplan kl. 17.15.

Det här spelarlånet är en fin möjlighet för spelarna att utvecklas individuellt genom mer speltid på hög nivå. Att spela hårda matcher i Aktialigan ger dem värdefull rutin och erfarenhet som kommer att gynna deras fortsatta karriärer, samtidigt som det stärker både GrIFK Damer och SIF Damer.

Vi är mycket nöjda med detta arrangemang och tror starkt att det kommer att gynna alla involverade parter. Vi vill tacka SIF för ett mycket gott samarbete där vi fått alla bitar på plats på några veckor!

GrIFK Damer lagledning och tränare