NSM 24.1. SIF – GrIFK 26-32

Vinst mot Sjundeå IF!

I början av matchen var vårt spel lite hackigt och vi tog inte de bästa lägena i anfallet. Efter 10 min. spelat skärpte vi oss och började spela vårt eget spel och fick farten bra med i anfallet. Vi gjorde också lite ändringar i försvaret som gav bra resultat.

Vi kom in i andra halvleken med bra fart och gjorde det vi kommit överens om.

Före matchen diskuterade vi hur vi skulle få vårt eget spel att funka. Vi pratade om att minska på tekniska fel samt att få farten med. Vi lyckades bra i största delen av matchen med att minska de tekniska felen, mot slutet av matchen hade vi fler tekniska fel.

Farten hölls bra med under matchen. I anfallet kom vi till bra lägen men placerade inte alla skott så bra. I försvaret kämpade vi bra och vi fick stoppat motståndarnas fart och rytm. Vi hade många målgörare vilket alltid är kul!

Vi kämpade på matchen igenom, vilket gav oss redan vid halvlek en 11-17 ledning. Under halvleken diskuterade vi om att välja bättre i anfallet och sätta in bollarna i målet. Vi pratade även om att hålla med farten och göra smarta val.

Saga Narkiniemi spelade väldigt bra första halvleken med hela 13 räddningar, men i andra halvleken skärpte vi oss med placering av våra skott och gjorde mål i våra lägen. Alexandra spelade bra i målet och hade många väldigt bra räddningar, vilket hjälpte oss att få chanser på kontringar och halvsnabba.

Vi förbättrade vårt spel från de två senaste matcherna. Vi gjorde det vi skulle och till nästa match tar vi med oss farten och vårt fina försvar från denna match.

Tack till alla som kom och hejade på oss, ert stöd hjälper alltid!

Nästa match spelar vi redan på lördag i Tallinn, i baltiska ligan!

Text: Annika Mustonen