NSM grundserie GrIFK-SIF 15.10. * 13.30

GrIFK spelar sin följande match lördag 15.10 kl. 13:30 på hemmaplan då Sjundeå IF kommer på besök till Grottan.

Bägge lagen har två seriematcher bakom sig denna säsong. GrIFK har kammat hem 4 poäng av 4 möjliga, medan SIF fortfarande ligger på 0 poäng. I den förra rundan vann GrIFK mot BK-46 med 22-24, medan SIF förlorade mot HIFK med 29-24.

Under förra säsongen möttes lagen fyra gånger och GrIFK vann samtliga matcher med klar marginal (15-38, 28-21, 27-18 och 21-29), så GrIFK går alltså in i matchen som förhandsfavorit. SIF, som ifjol slutade på en fjärdeplats i serien, har emellertid förändringar i laget. Bland annat har de en ny huvudtränare i Nisse Heerman, som tidigare fungerade som tränare för BK-46 damer i division 1. Tre nya spelare har också anslutit sig till truppen; Nea Heerman (BK-46), Joanna Yli-Suvanto (PIF) och Nelli Snellman (PIF). För tillfället är Yli-Suvanto lagets bästa målgörare med 11 mål på två matcher. I GrIFK håller Johanna Hilli den titeln med 16 mål på två matcher.

GrIFK fick slita hårt i Karis för att få med sig hem två poäng och det samma kommer att gälla på lördag mot SIF. Det kommer att krävas att spelarna lyckas göra mål från flera olika positioner och att försvaret håller tätt. Laget har igen haft en tuff vecka med flera boll- och fysikträningar, där man i lugn och ro kunnat gå igenom förbättringar för det egna spelet samt mer ingående läsa in sig på SIF:s spel.

Stöd cancerforskning via Rosa bandet i oktober

Under oktober månad har GrIFK damer sin årliga Rosa bandet insamling, målet är att samla ihop 1.000  euro för att understöda cancerforskning.

Nytt för i år är att laget värmer upp i ljusröda skjortor inför varje match och att lagledningen bär ljusrött på bänken under alla matcher. I slutet av månaden kommer skjortorna att auktioneras ut, intäkterna från auktionen går till lagets Rosa bandet insamling. För att visa ditt stöd kan du välja att donera en liten eller stor summa till lagets insamling, köpa en skjorta i slutet av månaden och/eller välja att själv bära ljusrött i publiken.

Ett stort tack till lagets samarbetsparter Craft Suomi och Intersport Suomenoja som möjliggjort skjortorna för kampanjen.

Du kan också heja på distans

Matchen sänds också på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Damhandboll
Instagram: @grifkdamer
Webbsida: https://grifk-handball.com/naiset/