NSM 12.11. HIFK-GrIFK 25-33

GRIFK VEI KÄRKIKAMPPAILUN JA JATKAA PUHTAALLA PELILLÄ

Kahden tappiottoman joukkueen kohtaamisessa lauantaina GrIFK haki voiton HIFK:sta ja siirtyi yksinään sarjataulukon kärkipaikalle.

Grani otti aloitteen käsiinsä heti alkuminuuteista lähtien ja johti ottelua – tosin varsin niukasti. Jakson puolivälin jälkeen HIFK oli maalin päässä, mutta Grani piti johtoasemastaan kiinni ja venytti kaulan taukoon mennessä kolmeen maaliin.

Tauon jälkeen Grani pysytteli edelleen johdossa ja alkoi vähitellen lisätä eroa. HIFK sinnitteli mukana, mutta joutui vähitellen taipumaan ja viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin Granin johtaessa jo seitsemällä maalilla. Lopussa vieraat saattoivat vain varmistella voittoaan.

HIFK-valmentaja Linda Cainberg antoi vastustajalle täyden tunnustuksen.

– Onnittelut Granille! Heillä oli tänään hyvä kokonaisuus. Me pelasimme hiukan epätasaisesti, välillä oikein hyvin, mutta paljon on varaa parantaa, Cainberg luonnehti ottelua.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson oli voittoon tyytyväinen.

– Hienoa saada kaksi pistettä. Pelasimme hyvin puolustuksessa ja Moa teki hienoja torjuntoja. 33 tehtyä maalia on hyvä, Johanson summasi.

Grani-maalivahti Moa Sjölund kuittasikin nimiinsä ottelun parhaan pelaajan tittelin.

– Avauspuoliaika oli vaikea, mutta tulimme hyvin toisella ja pelasimme hyvin loppuun saakka – hyvä panos koko joukkueelta, Sjölund sanaili.

HIFK – GrIFK 25-33 (14-17)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Ella Holopainen 7, Emma von Nandelstadh 5 (1), Anniina Nyholm 4, Saara Lehtola 3, Tina Mäkinen 2, Isabel Larsson 2, Mari Paukku 1, Kira Härkönen 1

GrIFK: Johanna Hilli 8 (2), Mathilda Sandblom 7, Corinna Jensen 4, Anette Rakkolainen 3, Emily Johansson 3,
Greta Wirén 2, Fanny Reinikainen 2, Amanda Olsson 2, Ella Paukku 1, Sandra Laitinen 1

Tähtipelaajat
Moa Sjölund GrIFK 3
Ella Holopainen HIFK 2
Corinna Jensen GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anniina Nyholm 1 x 2 min, Saara Lehtola 1 x 2 min
GrIFK: Emily Johansson 1 x 2 min, Greta Wirén 1 x 2 min, Louise Heinonen 1 x 2 min, Mathilda Sandblom 1 x 2 min