Kysy, niin Cara vastaa / Caras svar åt juniorerna

Sanotaan, että käsipallomaalivahdilta vaaditaan itseluottamusta, rohkeutta ja hyvää pelisilmää. GrIFK-maalivahti Cara Feodoroff osoitti kaikkia niitä, kun lupautui vastaamaan junioripelaajiemme tiukkoihin kysymyksiin.

Det sägs att en handbollsmålvakt måste ha självförtroende, mod och ett gott spelöga. GrIFK:s målvakt Cara Feodoroff visade prov på dem alla när hon besvarade våra juniorspelares tuffa frågor.

Maalilta näkee kaiken

Sara, F10: Näkeekö maalilta helposti, jos oma joukkue pelaa huonosti? Annatko silloin palautetta joukkueelle?

– Ja maaliltahan näkee kaiken. Se on aika vaikea paikka joskus. Jos joukkue pelaa huonosti, yleensä maalivahtikin pelaa huonosti. Siinä on turha moittia muita, kun ollaan yhdessä se joukkue.

– Mutta kyllä silloin tällöin annan palautetta, esim. otetaan nyt vähän ”lungia”, jos ollaan menetetty hirveästi palloja ja pitää ottaa tempoa alaspäin. Tai muistutan, että pelataan omaa peliä, ettei mennä vastustajan tahtiin mukaan. Vähän sellaisia tsemppisanoja.

F10-tyttö: Tuntuuko ’klibba’ oudolta ja kuinka nopeasti siihen tottuu?

– Klibba tuntuu ihan kivalta, vaikka vähän ällöä se on. Muistan, että oltiin joukkueen kanssa Norden Cupissa, oltiin silloin varmaan seiskalla tai kasilla. Silloin ekan kertaa kokeiltiin ’klibbaa’.

– Meni aika kauan syötöt ja heitot vähän miten sattui. Mutta kyllä siihen nopeasti sitten tottui!

F10-tyttö: Miten oppii olemaan pelkäämättä naamaa kohti tulevia palloja?

– Kyllä sitä varmaan aina vähän pelottaa, mutta ei sen pahemmin. Sitä oppii ajan myötä uskoisin. En pelkää saada palloa naamaan, se ei yleensä silti ole paikka mihin sattuu eniten. Mutta ei se ikinä kivaa ole.

– Maalivahdin pitää vaan olla vähän hullu ja pitää olla paljon rohkeutta, niin kyllä se siitä!

F10-tyttö: Pelkäätkö jonkun vastustajan heittoja?

– En pelkää. Heitot voi jännittää kyllä.

F10-tyttö: Kenellä Granin pelaajalla on kovin heitto?

– Sanoisin, että se menee näin – kovimmat heitot heittää:
1. Ingrid (Ingrid Lindbom)
2. Soffan (Sofie Hasselblatt)
3. Karsten (Alexandra Karsten)

Det är kul att spela handboll

E09-flicka: Hur hårt kommer en handboll i damerna?

– Hhm, har ingen aning faktiskt hur hårt tjejerna kastar. Vi måste ta och testa på nästa grötfest!

E09-flicka: Hur blev du målvakt?

– Jag blev målvakt för jag tog alltid för många steg som juniorspelare och vår dåvarande tränare Michaela Böckelman satt mig därför i målet. Sen har jag bara trivts där!

E09-flicka: Är du nån gång rädd när det kommer hårda skott?

– Jo! Nån gång är jag rädd. Några spelare kastar bara utan att sikta, och dom kastar ganska hårt. Dom skotten kan man vara rädd för!

E09-flicka: Är det kiva att spela handboll?

– Det är kul att spela handboll. Nån gång är det dock roligare än vanligt, och nån gång är det inte alls kul, t.ex. om man skadar sig eller om laget förlorar. Men helheten är det som spelar roll! Och majoriteten av tiden är det super kul!

Kiitos! Tack!

Cara Feodoroff on pelannut 115 SM-sarjaottelua. Kuluvalla kaudella GrIFK naiset pääsivät cupfinaaliin ja tulivat lopulta neljänneksi runkosarjassa.

Cara Feodoroff har spelat 115 matcher i FM-serien. I den här säsongen tog GrIFK damerna sig till Cup-final och kom på fjärde plats i grundserien.

Teksti & kuva: Henri Merikalla