Ny säsong med ny serie

Det börjar vara dags att dra igång säsongen 2023-2024. Vi fick ett fint slut på förra säsongen med en guldmedalj runt halsen. Damerna har under många år gjort stora framsteg både individuellt och kollektivt.

Belöningen för det hårda arbetet bar frukt då vi slog Dicken i finalerna. Stödet vi fick från läktarna kändes som en extra spelare på planen och vi hoppas publiken hittar tillbaka till hallen då säsongen kör igång.

Förändringar i spelartruppen och bakgrundskrafterna

Under sommaren har det skett en del förändringar i spelartruppen. Stella Bruncrona tar paus från handbollen och satsar på sina studier. Emma Wickström har haft några skadebenägna säsonger och väljer att sätta skorna på hyllan, samma gäller Antonia Strang. Vi vill tacka dessa spelare för stora insatser under åren.

Laget förstärks med KyIF-fostrade vänsteryttern och spjutkastaren Emilia Karell, 20 år. Emilia hämtar ännu mera bredd till vår V6 position där kampen om speltiden kommer att vara stenhård. Hon ger oss även fler alternativ i försvaret där vi kan utnyttja henne på flera positioner. Därtill kommer några A-juniorer att lyftas upp i träningsringen.

Också i lagledningen har det skett en del förändringar. Marcus Wickström slutar som lagledare och Janne Sandelin tar hans plats och bildar ett nygammalt radarpar tillsammans med Raija Rehnberg. Vi tackar Marcus för de gångna åren och välkomnar Janne tillbaka till laget.

På tränarfronten får vi ett större team runt huvudtränare Pava Johanson, som förra säsongen drog lasset så gott som ensam. Carolina Rehnberg fortsätter med laget, nu som assisterande tränare tillsammans med Anders Genberg som också är tillbaka. Den nya trion känner varandra väl och har likasinnade tankar och ambitioner för laget.

Bianca Eklundh, som i fjol hjälpte våra målvakter nå nya nivåer, kommer att fortsätta som målvaktstränare även denna säsong. Spelarnas fysiska träning kommer också i fortsättningen att skötas av Fredrik Ahtola. Tränarteamet består alltså totalt av fem personer.

“Säsongen kör igång 16 september, hoppas du är med”

Damerna inledde den gemensamma träningen efter sommarpausen för ett par veckor sedan. Under första veckan gjordes olika tester för att se hur de utvecklats under sommaren.

Under försäsongen kommer träningarna att ha fokus på den fysiska konditionen för att se till att alla är i gott skick då säsongen börjar. Handbollsmässigt fortsätter vi bygga vidare på vårt eget spel som utvecklats fint under de senaste säsongerna.

Under försäsongen i augusti kommer vi möta Cocks i Grankulla och BK-46 i Karis. I början av september är vi på träningsläger, där målet är att träna och spendera tid ihop för att bli ett sammansvetsat lag.

Nytt för i år är att vi kommer att delta i den nya serien Baltic Sea Handball League, där även Dicken deltar från Finland. Serien spelas i två omgångar, ett veckoslut i december och ett veckoslut i mars i Lettland och Litauen. Vi hoppas på att den nya serien kommer att ge ett extra lyft för laget då vi får möta starka lag från de baltiska länderna.

Säsongen kör i gång i Karis mot BK-46 den 16.9.2023 kl. 18.15. Vi hoppas på att se er alla i publiken då. Vi känner oss färdiga för den kommande säsongen och hoppas att du är det med!

– Coach Anka, Carre och Pava –