Ny säsong, samma slogan ”Alltid lite bättre”

Hemma efter en stark träningsturnering i Örebro i helgen ser vi fram emot den nya säsongen 2024-2025.

Förra säsongen avslutades starkt när vi vände ett 0-2 underläge i finalen till 3-2, vilket gav oss ett finskt mästerskap. Vi vann även guld i baltiska ligan och spelade final i finska cupen. 

Redan på våren under säsongsplaneringen påminde vi oss själva om vad som lett till att vi varit framgångsrika: att vi gör saker tillsammans och att vi alltid gör dem lite bättre än tidigare. Det har visat sig vara ett vinnande koncept.

Damerna har varit redo för utmaningarna och de mål vi satt upp inom laget, vi vet också vad som krävs för att höja oss ytterligare.

Den här säsongen inleddes sista veckan i juli, då vi körde igång med de gemensamma träningarna. Vi har satsat på den fysiska biten och sprungit en hel del för att komma in i rytmen för säsongen och är redo för utmaningar.

Spelartrafik både in i och ut ur laget 

Under våren och sommaren har det skett en del förändringar i truppen. Mathilda Sandblom och Irina Jolkkonen valde att lägga handbollsskorna på hyllan efter många framgångsrika säsonger i laget.

Efter ett år i Granis damlag valde Emilia Karell att i fortsättningen satsa allt på sin spjutkarriär.

Annette Rakkolainen bestämde sig för att ta steget vidare i sin handbollskarriär och spelar handboll i Tyskland i år.

Vi vill tacka alla dessa spelare för deras målmedvetna inställning och deras insatser för att forma laget till det det är idag. Vi önskar dem alla lycka i sina framtida utmaningar.

Laget har förstärkts med Isabel Larsson från HIFK och våra egna juniorer Trine Björkqvist, Alva Eskelin och Jennie Nerdrum.

Vår egen juniormålvakt Sandra Lundqvist kom med i laguppställningen under våren då Moa Sjölund var på utbyte. Sandra kommer även denna säsong att förstärka vår duktiga målvaktsuppställning.

De nya förstärkningarna hämtar en ny sorts hunger till laget. De är färdiga att visa vad de går för och kommer definitivt vara viktiga för laget under säsongen. Även om de är unga har de alla visat framfötterna och är färdiga för att på allvar tävla om speltiden i laget.

Förändringar också i lagledningen

Sloganen ”Alltid lite bättre” är ursprungligen implementerad av våra långvariga och mycket uppskattade lagledare Raija Rehnberg och Janne Sandelin, som nu har gett över ansvaret för laget till fyra nya lagledare.

Raija och Janne kommer att fortsätta jobba för laget i bakgrunden, men vi kommer definitivt att se dem i hallen under säsongen. Ett stort tack till Raija och Janne för alla de gemensamma åren tillsammans!

Laget har fått fyra nya lagledare som för stafettpinnen vidare. De har alla olika bakgrund i handbollen, men deras gemensamma ”gröna tråd” är att allas hjärtan slår för Grankullahandbollen.

Våra nya lagledare är Johanna Toivola, Helen Bergman, Petra Eskelin och Jocke Wilén. Vi hälsar dem alla välkomna med öppna armar och ser fram emot det kommande samarbetet.

Tränarstaben fortsätter som tidigare. Pava Johanson fortsätter som huvudtränare och har vid sin sida Carre Rehnberg och Anka Genberg som fortsätter som assisterande tränare. Bianca Eklundh fortsätter utveckla våra duktiga målvakter, medan Freddo Ahtola ser till att våra spelare är i fysiskt gott skick.

Spel på tre fronter

Precis som föregående säsong deltar vi detta år i inhemska ligan, som numera går under namnet Aktialigan. Vi är också med i finska cupen och baltiska ligan, som spelades för första gången ifjol. 

Det blir säkert en hel del tuffa matcher och laget är redo för kamperna!

Före säsongsstarten kommer vi att möta några inhemska lag och några utländska lag. Vi har spelat träningsmatcher både mot Cocks och BK-46. 

Den 7 september får vi besök från Stockholm då Hammarby möter oss på hemmaplan.

Grundserien drar igång med bortamatch i Myrbacka den 11.9 kl. 19.00.

Spännande liga på kommande

Handbollsförbundet har en ny huvudsponsor: Aktia. Därmed byter både herrarnas och damernas högsta serier namn till Aktialigan.

Damernas Aktialiga har ett nytt lag för i år, det är Atlas som vi möter genast i första omgången. Därmed ingår sju lag i Damernas Aktialiga i år.

Det har varit en hel del spelartrafik mellan lagen under sommaren, vilket gör att ligan verkar bli väldigt spännande. Vi kommer säkert under hösten att få se vilka lag som bäst har fått ihop sitt spel, för att sedan kunna prestera under våren.

Kom och hjälp oss göra “Allt lite bättre”

Vi hade ett härligt stöd både i vår hemmaborg och på bortaplan under hela förra säsongen. Fansen var som en extra spelare och ni lyfte oss till nya höjder.

Vi hoppas att ni även hittar till hallarna denna säsong, så att vi kan fortsätta denna fina resa tillsammans och även nästa säsong göra ”allt lite bättre”:

Vi ses i hallen!

Coach Pava, Carre, Anka, Bianca & Freddo