WBSHL23: Första omgången med tre matcher gav två vinster, en knapp förlust

Nu är första omgången av Baltiska ligan över. Veckoslutets saldo blir två vinster och en knapp förlust.

Alla matcher börjar lite trögt men efter en stund kommer vi in i spelet. Detta räcker mot de två första motståndarna, då vi vinner Latgols och REIR/Dobele SS med klara siffror 25-41 och 39-26. Vi kan rotera spelare och visar att vi orkar springa i 60 minuter och kontrar en hel del, vilket bidrar till slutresultatet.

Som vi på förhand visste, var Kaunas Zalgiris det hårdaste motståndet och då hade vi inte råd med den tröga starten. Första halvleken var betydligt sämre och vid halvlek stod det 18-12. Vi jobbade ändå upp oss bra med en bra start i andra halvlek och efter några minuter var ställningen 18-16. Trots detta lyckades vi aldrig ta oss förbi dem och spelet slutade 31-28 åt Kaunas Zalgiris.

Stundvis fungerade spelet jättebra men det var för mycket svackor och vi kunde inte hålla samma nivå i 60 minuter. I anfallet gjorde vi mycket bra saker och lyckades göra mål från alla positioner, vilket är positivt. Försvaret är någonting vi verkligen vill fokusera på för att komma tillbaka till vår egna nivå. Dessutom måste vi minska mängden sämre sekvenser.

Vi tar med oss det här till träningarna och försöker förbättra spelet till kommande matcher.

Statistik
Här finns statistiken från matcherna! Och här infot på Handbollsförbundet.

Baltiska ligan fortsätter 20.12
Följande match i Women´s Baltic Sea Handball League spelas hemma i Granigrottan den 20 december kl. 20.15. Då möter vi Dicken. För tillfället leder Dicken WBSHL med 6 poäng, GrIFK ligger tvåa med 4. Kom och heja Grani Damer till vinst 20.12!

WBSHL fortsätter sedan för GrIFK:s del  i januari, med match mot estniska laget Mistra 27.1, matchen spelas i Estland.

Därefter bär det av till Litauen i mars, 22-24.3 spelas GrIFK:s sista matcher enligt följande: