NSM 10.12.: Dicken – GrIFK * 13.00

Bortamatch mot Dicken på söndag!

Vad har laget tränat på den gångna veckan?
Efter Tallinnresan har tyvärr en del av spelarna blivit sjuka, vilket har medfört att vi endast haft två gemensamma träningar innan match.

Vi har tränat på att hitta tillbaka till vårt aktiva försvar och att inte chansa för mycket. Vi har tränat på att vara aggressiva och i rörelse hela tiden.

Vad har jag fokuserat på under den gångna veckan?

Jag har jobbat på att vara aktiv i försvaret och att ha rätt position beroende på var bollen är. Dessutom har jag jobbat med att hålla farten och kraften i en man-man situation och att placera skotten rätt.

Vem möter vi?
Vi möter ett Dicken som har lovande unga spelare. De har visat vad de går för under säsongen. Dicken har ett brett spel och de är målfarliga från flera positioner. Dessutom har Dicken också ett bra målvaktsspel.

En motståndare att hålla ögonen på
Matilda Peitsaro är en duktig spelare både framåt och bakåt. Hon kan kasta bakifrån, och går också för genombrott. Peitsaro har dessutom ett bra kast med både höger och vänster, så det gäller att låsa båda armarna. Dessutom är Peitsaro en spelare som spelar fram sina lagkamrater, vilket medför att man måste vara vaken hela tiden.

En egen spelare att hålla ögonen på
Här vill jag lyfta fram Annika Mustonen som har en fin utveckling på gång. Annika är en tuff spelare som inte ger upp och hon är väldigt kvick i sina finter.

Matchrutin
Jag brukar oftast gå på en lång promenad och äta bra innan träffen med laget. Imorgon blir det ett större morgonmål då matchen är relativt tidigt och såklart en Nocco och powerade med till hallen!

Missa inte matchen!
Om du inte kan ta dig till Britas kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Mathilda Sandblom
Foto: aki_kuvaus