NSM 10.12. Dicken – GrIFK 29-27

Vi förlorar matchen med 29–27.

Matchen börjar i ett relativt högt tempo från båda lagen. Det resulterar i många tekniska fel åt båda hållen, men Dicken gör ett bättre jobb och sätter in fler lägen än vi. Vi är inte tillräckligt aktiva i försvaret, men som tur tar Moa Sjölund fina räddningar i målet. Vi går in i paus med ställningen 14–11.

Matilda Peitsaro gjorde 6 mål (4 på straff) men styrde hela Dickens spel och hade flera inspel till linjen som vi inte fick stopp på. En spelare i Dicken vi inte heller lyckades få stopp på var Malena Heikkinen som gjorde 8 mål och belönades med matchens tre stjärnor.

I halvlek pratar vi om att vi måste minska de tekniska felen för att kunna vända matchen. Samt att göra det arbete i försvaret som saknades i första halvlek, som vi kommit överens om innan matchen. Vi diskuterade också vad vi ska fortsätta göra i anfallet för att komma till bra lägen och vilka spelare vi ska utmana.

Vi börjar andra halvleken med att fortsätta göra tekniska fel. Ungefär 15 min. in i andra halvleken gör vi ett bra försvar och flera snabba mål. Emilia Karell och Emily Johansson gör fina mål framåt samtidigt som Moa fortsätter göra fina räddningar och håller oss med i matchen. Då vi kommer ikapp med bara 1–2 mål från Dicken blir vi stressiga av oss i försvaret och fortsätter med de tekniska felen, vilket leder till att vi aldrig tar oss förbi och Dicken vinner matchen med 2 mål.

Vi får fortsätta träna på att vara aktiva i försvaret i 60 min. och inte bara stundvis. Och till lördagens match mot HIFK måste vi minska på de tekniska felen.

Hoppas vi ses i Grottan på lördag kl. 17.00 då vi möter HIFK!

Text: Mathilda Sandblom
Bild: foto_jonas