NSM 16.12.: GrIFK – HIFK * 17.00

Vad har laget tränat på i veckan?
Under veckan har vi haft mest fokus på vårt försvar, som inte har fungerat som önskat i de senaste matcherna. Vi har jobbat för att komma tillbaka till vår egna nivå i försvaret, och kommit fram till nya lösningar och alternativ i vårt försvarsspel.

Vad har jag fokuserat på under veckan?
Även jag har fokuserat på försvaret, så att vi fungerar ihop med dem som är på plan och så att det känns tryggt i försvaret. Jag har även kollat på VM-matcher för att se hur proffsen rör sig i försvaret på min position, för att få lite inspiration. Dessutom har jag övat på att vara mångsidigare i mina avslut.

Vem möter vi?
Vi möter HIFK som har vunnit alla sina matcher hittills. HIFK har många unga och även äldre talanger som visar att de vill placera sig bättre denna säsong än t.ex. förra säsongen. De har utvecklats mycket för varje säsong och att möta dem är tufft, men också roligt.

En spelare att följa med i motståndarlaget
HIFK har många väldigt duktiga individer som man bör se upp för. Eftersom vi haft problem i försvarsspelet väljer jag nu att lyfta fram Ella Holopainen, som hör till seriens duktigaste linjespelare. Det är viktigt att vi får försvaret att fungera så att vi kan hålla koll på henne, när hon får bollen är det med stor sannolikhet mål i vår ända. Får vi bort inspel till henne och överlag kommer åt att rubba deras anfall genom aktivt försvarsspel, har vi bra förutsättningar att vinna matchen.

En spelare att följa med från vårt eget lag
Vårt lag har tyvärr drabbats av en del skador under hösten, och detta innebär att flera spelare behöver ta ansvar och initiativ. Det senaste bortfallet är försvarsexperten Ninni, vilket gör att andra som försvarar som treor behöver ta mer ansvar. Amanda Olsson har visar under säsongen att hon är tuff i försvaret och att hon inte är rädd för att möta någon i serien. Hon kommer att vara extra viktig nu när Ninni är på sidan en liten tid.

Matchrutiner
Till mina matchrutiner hör att äta och dricka väl, jag ser alltid till att äta varm mat 2-3 timmar före match. Sedan dricker även jag Nocco innan matchen och måste få lyssna på bra musik. Jag brukar ta det ganska lugnt före matchen, röra på mig, fokusera och tagga till.

Missa inte matchen!
Om du inte kan ta dig till Grottan kan du se matchen på Handis-tv  för 5,90€/match eller 9,90€/månad. En del av summan går till GrIFK Damer.

Följ oss gärna!
Facebook: Grankulla IFK Handboll Damer
Instagram: @grifkdamer

Text: Sandra Laitinen