Inte “måste vinna” utan “ska vinna” match

Det har gått över en månad sedan det spelades hemmamatch i Grankulla grottan, men på lördag är det dags igen då Riihimäkilaget Dynamo Riihimäki kommer på besök till Grankulla.

10.12.2016 är datumet då det senast spelades hemmamatch i Grani. Då streds det om finalplats i Finska cupen mot ÅIFK. Senast det spelades ligamatch i grottan var 30.11.2016, också mot ÅIFK. Det fakto är det att GrIFK:s mannar inte har missat poäng hemma sedan mot de regerande mästarna Riihimäen Cocks den 22.10.2016. Det berättar hur viktig vår hemmahall är för oss och att motståndarna aldrig har en lätt uppgift att ta poängen med sig hem från Grankulla.

“Med en lång paus från ligaspel och mera fysik baserade träningar så är killarna laddade inför matchen.” menar kantduon Peik Sjöblom och Benjamin Nyman.

Dynamo Riihimäki ligger näst sist i ligan och har endast lyckats knipa poäng av seriejumbon Pargas IF. “Det är en bra motståndare för oss efter julpausen. Jul, nyår samt herr- och pojklandslaget har tvingat oss till att inte kunna träna med fullt manskap under nästan en månads tid. Vi kommer att vara en aning rostiga. Några nyckelspelare är också i sjukstugan men oberoende så borde Dynamo vara en munsbit för oss. Det är inte en måste vinna match utan en ska vinna match.” kommenterar GrIFK:s huvudtränare Mikko Koskue.