GrIFK tog en efterlängtad seger

GrIFK tog minsann en efterlängtad seger mot Atlas Vantaa och reducerade matchserien till 2-1 efter en thriller i Myrbacka. Slutresultatet skrevs till 25-28.

GrIFK åkte till Myrbacka piskade för att vinna efter två bottennapp i matcherna innan, om GrIFK inte hade vunnit så hade säsongen tagit ett bittert slut. Delvis för att medalj är målsättningen men framförallt för att man har underpresterat i slutspelet. Vinsten innebär inte att GrIFK kom till semifinal, men nu känns det som om att en kugge av många missplacerade föll på plats.

“Vi trodde på att vi skulle få igång maskineriet, killarna kämpade fint, gjorde jobbet och nu fortsätter äventyret. Nu håller vi tummarna för att vi får två halvskadade killar rehabiliterade tills onsdagens drabbning.” – Mikko Koskue

Matchen var en riktig thriller från början till slut. Lagen skildes aldrig mera åt än tre bollar. Riktigt publikvänlig och playoff-handboll med andra ord. GrIFKs burväktare Atte Pakarinen belönades med en stjärna för sina 17 parader, Anthony Hellakoski, Atlas egen kapellmästare belönades med två stjärnor för sex fullträffar och GrIFKs Sami Silfver med tre stjärnor. Efter en bra laginsats så steg Sami fram och ledde GrIFK till vinsten den sista kvarten. Han gjorde fyra av GrIFKs sex sista mål.

“Det var svårt att komma hit idag med två förluster i bakfickan. Idag visade vi att vi vill spela semifinaler ännu i vår. Det var en viktig vinst för oss idag både spelmässigt och mentalt, då vi endast fått med oss ett poäng av Atlas hittills den här säsongen.” – Sami Silfver

Atlas-lotsen Johan Nyberg konstaterade att hemmalaget inte var tillräckligt vassa i avsluten och att GrIFK var bättre idag. Hemmaplansfavören sitter fortfarande Atlas på då den sista möjliga och avgörande kvartsfinalen spelas hemma i Myrbacka nästa söndag. Innan det spelas den fjärde kvartsfinalen i Grankulla Grottan, onsdagen den 5.4. med start kl. 19.00 närmare sagt.

Länk till FB evenemanget hittar ni här.