GrIFK nappade poängen med sig hem från Britas

GrIFK:s mannar var på rövartåg till Britas idrottspark och lyckades ta med sig två ytterst viktiga poäng från ärkerivalen Dicken.

GrIFK:s utgångsläge var inte det optimala på tisdagskvällen då Alex von Numers och Miro Koljonen inte var i 100% spelskick. Men då lagets huvustränare Mikko Koskue smart coachade laget och såg till att spelarna kunde hålla sig pigga och fräscha matchen igenom bar det frukt. Mikko bytte friskt och gav förtroende till också de unga kanske lite mindre rutinerade spelarna som vågade ta för sig. GrIFK lyckades hålla Dickens backtrio Benny Broman, Max Granlund och Filip Söderlund på endast sex gjorda mål och en avslutningsprocent på under 30%. Framåt lyckades GrIFK i sin tur bättre än Dicken vilket också nästan totalt eliminerade ett av Drumsöpojkarnas trumfkort – kontringar. Atte Pakarinen i GrIFK:s mål belönades med tre stjärnor andra matchen irad efter att ha spikat ihop mellan stolparna, Peik Sjöblom gavs två stjärnor för sina fem fullträffar och kollegan från Dicken Joacim Broman fick nöja sig med en stjärna för sina sex mål.

“Detta gynnar oss inför slutsäsongen. En vinst mot Dicken och speciellt på deras hemmaplan i detta skedet av säsongen ger oss en boost i självförtoendet.” – Peik Sjöblom

GrIFK lyckades alltså med att förbättra sitt spel från lördagens drabbning mot Dynamo Riihimäki och med en kämparlaginsats och stor tro på sig själva lyckades de ta revansch från senaste mötet i grottan där slutsiffrorna också skrevs 20-23 till bortalaget.

På lördag fortsätter vi med en klassiker inom finsk sport då det är huvudstadsregionens kamratkamp mellan Grankulla och Helsingfors med start kl. 16.00. Viktiga poäng på spel igen då kampen mellan en plats bland de fyra bästa är jämnare än någonsin på flere år i den finska handbollsligan.