GrIFK:n tiukka marraskuu on yhtä ottelua vaille paketissa, eikä keskiviikon ottelu BK-46:tta vastaan ole mikä tahansa arki-illan vieraspeli. Vastassa on 20-kertainen Suomen mestari, Maratontaulukon ykkönen ja viime kauden hopeajoukkue tänäkin syksynä hyvin yleisöä keränneellä kotiareenallaan.

Kun raitapaidoista löytyy muutama maajoukkuemies, yksi liigan parhaista pelinrakentajista ja koko sarjan kohutuin nuorukainen, ynnä pari Kauniaisissakin viime vuosina vaikuttanutta hahmoa, on granilaisilla edessään huikea haaste.

12 pistettä plakkareihinsa keränneet GrIFK ja BK-46 muodostavat tällä hetkellä Dickenin ja Atlas Vantaan kanssa viime vuotiseen tapaan huipputasaisen kvartetin, joka kiivaimmin soittelee Cocksin vanavedessä taistelussa ylemmän jatkosarjan paikoista, HIFK:n kuntokäyrän sojottaessa jo kohti etelää ja SIF:n menetettyä alkukaudesta liikaa pisteitä.

BK-peli Hellbergille syksyn kohokohta

Jasper Hellberg lähtee luottavaisin mielin Karjaan kaatoon.

Viime keväänä raitapaitojen riveissä SM-hopeaa saavuttanut Granin kokenut laituri Jasper Hellberg ei pahemmin jännitä entisten pelikavereidensa kohtaamista. “Itseäni ei niinkään erityisesti jännitä vanhaan kotihalliin palaaminen, sillä kyllä kaikki Karjaalla ovat nähneet mun hyvät ja huonot pelit. Ennemminkin tunnelmat on odottavat sillä tämä peli on itselleni yksi syksyn kohokohdista.”

Viikonlopun voitokkaassa Atlas-ottelussa GrIFK sai tuta varsinkin ensimmäisellä puoliajalla kuinka käy kun hyökkäyksissä hosutaan, ja sama laulu tulee Hellbergin kokemuksen perusteella käymään myös olemaan myös Karjaalla, ellei ottelusta opittu: “Hyökkäyksessä meidän pitää jättää kokonaan pois tyhmät heitot ja ratkaisut, joita Atlasta vastaan tehtiin ihan liikaa. Niistä BK rankaisee nopeilla ja puolinopeilla koska se on kotikentällä niiden vahvuus, varsinkin nyt kun Benjamin Helander ja Topias Laine ovat tuoneet laitoihin lisää kontrausvoimaa.”

Puolustuksestahan se kaikki lähtee, jälleen kerran. BK:lla on liigan kokenein pelinrakentaja, joka pystyy ratkaisemaan tarvittaessa ottelut vaikka itse. “Gea (Andreas Rönnberg) on BK:n pelin sydän, hänen kanssaan pitää olla tarkkana”, Hellberg varoittelee.

Suomen Cupin finaali 2.12. Kauniaisissa