GrIFK:lle arvokkaat pisteet Luolassa

GrIFK otti aimo harppauksen kohti ylempää jatkosarjaa kukistettuaan kotiluolassaan vierailleen Atlas Vantaan. Pahimmillaan kuuden maalin tappioasemassa ollut Grani käänsi loppua kohden pelin hallinnan itselleen ja voitti vahvan toisen puoliajan ansiosta 30-27 (13-15).

Alexander von Numersin tekemän ottelun avausosuman jälkeen Granin seuraavaa johtoa saatiin odottaa lähes kolme varttia. Atlas sai lainaksi annetun kuskin pukin pitkälti hyökkäyspäässä hosumisen vuoksi. Hyvänä vastaiskujoukkueena tunnettu vantaalaisjoukkue hyödynsi Granin nopeat heittoyritykset ja eteni 7-13 johtoasemaan. Mikko Koskue joutuikin käyttämään kaksi aikalisälappua ennen kuin sai joukkueensa pelaamaan hyökkäyksiään järjen kera.

GrIFK pääsi vierasjoukkueen kantaan vielä ennen taukoa hyvän ylivoimapelin ansiosta, ja nousi heti toisen jakson alussa tasoihin kahdella pikamaalilla, mikä taasen pakotti Atlaksen luotsin Toni Kallion ottamaan kauden nopeimman aikalisänsä, vain reilun minuutin jälkeen.

Johanson namutteli Atlaksen solmuun

Erik Åkermarck iski tärkeitä osumia Atlas Vantaan verkkoon.

Kotijoukkueen hyökkäyspelin rakentelusta otti suurimman vastuun Patrik Johanson, joka kerta toisensa jälkeen avasi juonikkuudellaan avopaikkoja kuuden metrin pelaajille. Grani maalasi kymmenkunta osumaa Pavan esityöstä tilanteista joista ei yksinkertaisesti kehdannut missata. Oli jokseenkin sopivaa että maestro itse viimeisteli ottelun “voittomaalin” 28-25.

Isäntien laajempi materiaali ratkaisi ottelun. Maalisaldoon kirjattiin peräti 12 vihreäpaitaa, Atlaksen maalien jakauduttua kuuden pelaajan kesken. Yksi Granin yllättäjistä oli Erik Åkermarck, joka onnistui neljästi. Sami Silfver oli pomminvarma rankkareiden heittäjä.

Atlaksen vahvuudet tiedettiin ja ne onnistuttiin nollaamaan alun hapuilun jälkeen tehokkaasti. Liigan maalipörssin kärkeä hätyyttelevä Sebastian Säkkinen juhli vielä avausjaksolla edellä mainittujen kontrausten turvin mutta jätettiin toisella puoliajalla täysin pimentoon.

Kentän vakuuttavimmat pelaajat olivat Johansonin ohella Granin puolustusta rautaisella otteella johtanut Fredrik Forss, sekä Atlaksen pelintekijä Anthony Hellakoski.

Neljän pisteen pelit jatkuvat Granin osalta jo tulevana keskiviikkona kun edessä on reissu Raaseporiin, jossa Granin kanssa tasapisteissä oleva BK-46 kuritti tänään omassa ottelussaan HIFK:ta 38-32.

HUOM! Tulospalvelun ottelupöytäkirjassa toistaiseksi virheitä teknisten ongelmien takia!