Alempi jatkosarja käyntiin tappiolla

Lauantaina kauniaislaiset matkustivat Turun Samppalinnaan, jossa vastaan asettu Turun kamraatit ÅIFK.  GrIFK oli onnistunut runkosarjassa kaatamaan ÅIFK:n helpon oloisesti, lukemin 19-30 ja 42-15, joten ennakkosuosikin viitta oli selvästi granilaisten harteilla.

Ottelun ensimmäiset reilut viisi minuuttia näytti jo siltä miltä ennakkoon luultiin, GrIFK siirtyi 3-0 johtoon, kapteeni Fredrik Forssin maalilla. Tämän jälkeen ÅIFK sai kuitenkin rivinsä kuntoon ja jo viisi minuuttia myöhemmin (ajassa 10:44) kuroivat eron umpeen, lukemiin 4-4. Tämän jälkeen GrIFK ei pystynyt enää kirimään eroa, vaan ÅIFK otti ohjat käsiin ja otti johtoaseman ajassa 17:40 Andreas Nyströmin illan kolmannella osumalla. Turkulaiset pitivät johtoasemasta kiinni loppumetreille asti, kunnes Jasper Hellberg tasoittivat lukemat 25-25. Tämän jälkeen GrIFK siirtyi vielä kahdesti johtoon, mutta ajassa 58:25 ottelun parhaaksi valittu Andreas Nyström teki voittomaalin ja lähetti kauniaislaiset pitkälle kotimatkalle.

GrIFK:n päävalmentaja Koskue antoi ottelun jälkeen tunnustusta hyvin pelanneelle turkulais joukkueelle, mutta valitti joukkueen vajaamiehisyyttä, “tänään puuttui kentällinen runkopelaajia ja se näkyi valitettavasti molemmissa päissä kenttää. Lisäksi teimme liikaa helppoja virheitä, varsinkin hyökkäyksessä.”

Seuraava ottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona, 28.2., kun Luolaan saapuu SIF Siuntiosta.