Uusi tuleminen alkaa Turusta

GrIFK:n käsipallomiehistön pettymystä jäädä alemman loppusarjan joukkueeksi lähdetään kääntämään mahdollisuudeksi kohti parempaa kevättä, ja heti ensimmäisessä ottelussa toiveena on kahden pisteen lisäksi myös vapautunut peli-ilme. Granin vastustaja alemman jatkosarjan avausottelussa on ÅIFK, jonka vieraaksi joukkue lähtee Turkuun 11 pisteen etulyöntiasemassa.

Hyvät muistot vuoden takaa mielessä

Vaikka karsiutuminen ylemmän jatkosarjan otteluista kirpaisikin, on hyvä pitää mielessä että avain autuuteen voi löytyä myös viivan alta. Viime keväänä GrIFK ja SIF ponnistivat mitalipeleihin sijoilta viisi ja kuusi kun puolivälierissä Grani päästi kesälaitumille Atlaksen ja SIF Dickenin. Nyt edessä on kuusi tuntia arvokkaita peliminuutteja, jotka hyvin käytettynä voivat tuoda laajemman pelaajamateriaalin ja voitokkaan pelivireen Play offeihin.

Tilanne jatkosarjan alussa on se, että GrIFK:lla on runkosarjasta ansaittuna 11 lähtöpistettä, ja puolivälieräpaikka siintelee vain muutaman pisteen päässä, sillä etumatkaa seuraaviin on neljä pistettä. HIFK ja SIF lähtevät liikkeelle pisteen erolla toisistaan. ÅIFK:lla ei lähtöpisteitä ole yhtään. Kertauksen vuoksi, vuosi sitten Grani käytännössä varmisti Play off-paikkansa yhdellä voitolla.

Ex-granilaiset ÅIFK:n runkona

ÅIFK ja GrIFK kohtasivat toisensa runkosarjassa viime vuoden puolella kahdesti, ja molemmilla kerroilla Grani vei ottelun nimiinsä selkein lukemin. Joulukuussa Turussa pelatun ottelun Grani voitti 30-19, kotiluolassa kyyti oli vieläkin kylmempää, kun kaksi sarjapistettä jäi Kauniaisiin murskalukemin 42-15. ÅIFK:n voittosarakkeeseen on viimeksi tehty merkintä 21.1. Hangossa, jossa ÅIFK oli vahvempi maalein 27-21. Granin edellinen voitto on kolme päivää tuoreempi, jolloin PIF kaatui kotona 33-15.

Läpihuutoa ottelusta ei kuitenkaan ole odotettavissa sillä turkulaiset eivät Samppalinnassa taivu helpolla koskaan. Nuori joukkue joutui pitkään sinnittelemään ilman kokeneinta pelaajaansa Andreas Nyströmiä, joka on nopeasti noussut kohti sisäisen maalipörssin kärkeä. Muut tehomiehet ovat granilaisille tuutjakin tutumpia, Oscar Berglund ja Christoffer Sjöblom löytyvät kumpikin runkosarjan maalintekijätilaston TOP-20:stä.

Jatkosarjan otteluohjelma on viimeistä piirtoa vaille valmis, mutta seuraava kotiottelu on jo sinne asetettuna. SIF saapuu Kauniaisiin Kalevalan päivän kunniaksi 28.2. kello 19:00. Koko alemman jatkosarjan otteluohjelma löytyy liiton Tulospalvelusta >

Alempi jatkosarja pelataan ylemmän tavoin kaksinkertaisena sarjana, jonka kaksi parasta etenee puolivälieriin ja kaksi heikointa saa alkaa keskittyä ensi kauteen. Puolivälierissä voittaja kohtaa ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi ja kakkonen neljänneksi sijoittuneen. Ylemmän kaksi parasta etenee suoraan välieriin.

Jatkosarjojen ennakko SM-liigan sivuilla >

Kansikuva: Niklas Montonen