Cocks jätti GrIFK:n vaille mahdollisuuksia

GrIFK:n vuosi 2018 alkoi juuri niin kuin etukäteen saattoi pahiten pelätä. Vierasottelut Riihimäellä ei viime vuosina ole kovinkaan paljoa lupailleet, ja tälläkin kerralla hallitseva Suomen mestari näytti tasonsa. Cocks rykäisi tällä kertaa reilun viiden minuutin pelin jälkeen viiden maalin putken ja meni menojaan. Viimeistään poliaikalukemat 17-8 päätti spekuloinnit ottelun tulevasta voittajasta.

Toisella jaksolla lukemat olivat huomattavasti tasaisemmat ja Grani sai jonkin verran enemmän onnistumisia hyökkäyspäässä. 14 maalin tappio on kuitenkin turhan paljon, kun vastakkain ovat liigan kärkijoukkueet.

Kuten lopputuloksesta saattaa arvata, ei vierasjoukkueella ollut ottelun tähdistöön mitään asiaa. Väkivahva serbialaisviiva Davor Basaric teki viivalla sataprosenttista tuhoa ja oli ottelun paras. Maalivahti Vitali Shitsko pokkasi kaksi tähteä ja Suomen vuoden käsipalloilijaksi ottelupäivänä valittu Nico Rönnberg yhden.

Richard Sundberg oli Granin tehokkain seitsemällä maalillaan, kolme osumaa saivat tililleen Alexanderit Lång ja von Numers sekä Erik Åkermarck.

Granin valmentaja Mikko Koskue harmitteli että osa joukkueesta ehti hallille vaativan kelin aiheuttaman liikennekaaoksen takia myöhässä, ja valmistautuminen otteluun meni sen myötä hukkaan. “Se näkyi pelin alussa, emme saaneet missään vaiheessa peliä kunnolla toimimaan”.

Joukkueella on nyt viikko aikaa valmistautua seuraavaan peliin, sillä SM-liiga palaa Kauniaisten Luolaan ensi keskiviikkona 24.1. kello 19:00. Tuolloin vieraaksi saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella yllätysvalmis pitkän matkan kulkija PIF, joka havittelee sarjataulukossa ÅIFK:n ohittamista ja paikkaa alemmassa jatkosarjassa.