Kuva: BK-46 Handboll FB

GrIFK jätettiin neljänneksi, pronssit jäi Karjaalle

Käsipallon SM-liiga päättyi Granin osalta kaksiosaisen pronssiottelun myötä mitalisijojen ulkopuolelle. Ensimmäisessä osaottelussa seitsemän maalin etumatkan ottanut BK-46 teki asian nopeasti selväksi kotikentällään, kun sen alkurepäisy oli vieraille liikaa. Raitapaitojen kokenut kaksikko Andreas Rönnberg ja Oscar Kihlstedt, iskivät alkuminuuteilla neljä ja kaksi osumaa, joiden turvin kokonaisero kasvoi jo kaksinumeroisiin lukemiin, eikä Granilla ollut lopulta paljoakaan sanottavaa.

Kosmeettisen toisen puoliajan jälkeen loppuluvut olivat 35-25 (17-12), ja GrIFK joutui liittymään 700 katsojan jatkoksi seuraamaan karjaalaisten mitalijuhlia, jotka he ansaitsivat yhteismaalein 67-50. Pronssi oli SM-sarjan maratontaulukon kärkijoukkueen neljäs.

Kauden aiempien tulosten valossa neljäs sija oli Granin osalta kohdillaan, sillä joukkue ei onnistunut kunnolla haastamaan kauden mitalijoukkueita kuin vasta välieräsarjassa, jossa tuli ainoa voitto kärkitriosta Cocksin kaaduttua toisessa välierässä jatkoajan jälkeen. Pronssipelivastustaja BK oli Granille erityisen vaikea vastustaja, sillä se vei nimiinsä kauden kaikki neljä kohtaamista selkeällä erolla.

 

 

Fredrik Forss oli GrIFK:n vakuuttavin pelaaja kaudella 2017-18.

Fredrik Forss kauden tasaisin suorittaja

GrIFK:n kausi oli kokonaisuutena vaisumpi kuin edeltäjänsä, jolloin joukkue saavutti pronssia. Muutama loukkaantuminen vaikeutti kauden läpivientiä, varsinkin kun pelaajamateriaalin koko potentiaalia ei saatu missään vaiheessa hyödynnettyä täydellä teholla.

Oikeastaan vain kapteeni Fredrik Forss pelasi läpi kauden odotetun korkealla tasolla, lisäksi mies todennäköisesti teki uuden seuraennätyksen rikkoontuneiden pelipaitojen lukumäärässä. Richard Sundberg nousi 137 osumallaan parhaaksi maalintekijäksi, hänen lisäkseen Alexander von Numers (107) ja Forss (105) rikkoivat sadan maalin rajapyykin ja Sami Silfver (96) hätyytteli sitä.

Maalivahdeista Albert Georgs sai vastuuta eniten ja onnistui myös parhaiten.

Kansikuva: BK-46 Handboll FB

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa