GrIFK:n taistelu ei riittänyt – pronssipelit BK:ta vastaan

GrIFK pelaa tänä keväänä SM-pronssista ja Riihimäen Cocks Suomen mestaruudesta. Kauniaisten Luolassa pelattu neljäs välieräottelu kääntyi toisella puoliajalla vieraille ja se eteni finaaleihin maalein 21-32 (12-15) ja otteluvoitoin 3-1. Cocks saa loppuotteluissa vastaansa kolmen vuoden tauon jälkeen Dickenin, joka kukisti omassa ottelusarjassaan BK-46:n niin ikään 3-1.

Kotijoukkue Grani pelasi ottelun avauspuolikkaan hyvin ja olisi paremmalla viimeistelyllä voinut olla jopa taukojohdossa, mutta maalivahti Vitali Shitsko piti huolen siitä että näin ei päässyt käymään. Venäläinen torjui pitkälti toistakymmentä heittoa, mukaan lukien tuhannen taalan paikoiksi kutsuttavia tilanteita. Isännät olivat päättäneet myydä nahkansa kalliilla ja kokeneiden Richard Sundbergin ja Fredrik Forssin innoittamana puolustuspelaaminen oli jälleen joukkueen parasta antia. Ensimmäisessä välierässä juhlineet Cocksin sentterit pidettiin hyvin aisoissa.

Toiselle puoliajalle Grani joutui Sundbergin saatua heppoisen kaksiminuuttisen juuri ennen taukoa lähtemään yhden miehen alivoimalla, jota Cocks ei kuitenkaan kyennyt hyödyntämään kun Albert Georgs torjui Boran Zupanjacin rankkarin. Aliaksandr Bachko ja Viktar Zaitsau ottivat tässä vaiheessa komennon maalinteossa ja miehet nakuttivat muutaman maalin vuorotahdilla. Grani käytti 38. minuutilla aikalisän ja lähti hakemaan upporikasta tai rutiköyhää -taktiikalla kavennuksia. Tuloksena oli vahvasti jälkimmäinen sillä sekä maalivahti Shitsko (14-21) että Zaitsau (14-22) upottivat pallon Granin tyhjään maaliin ja peli alkoi olla selvä.

Kotiyleisö jaksoi kannustaa!

Ottelua seurasi täysi katsomollinen käsipallon ystäviä, jotka jaksoivat kannustaa alusta loppuun asti väkevästi, ja palkitsi vielä lopuksi joukkueensa hyvästä taistelusta. Cocks oli jo ennakkoon materiaaliltaan kaksikosta leveämpi ja se pystyikin hyödyntämään koko kapasiteettinsa, mutta Grani rimpuili ottlusarjassa siinä määrin vahvasti että vastustaja joutui peluuttamaan parhaimmistoaan kentällä maksimaalisesti.

Pronssikevät BK:ta vastaan

Kun Dicken otti vahvalla toisen jakson rymistelyllään ja Mikael Mäkelän torjunnoilla toisen finaalipaikan, saa Grani ja BK-46 kilpailtavakseen tämän kevään pronssimitalit sekä SM-liigassa että naisten SM-sarjassa. Naiset pelaavat omat ottelunsa 26.4. Kauniaisissa ja 28.4. Karjaalla, miesten pronssiottelun ensimmäinen osa pelataan Luolassa 2.5. kello 19:00, kausi päättyy Karjaalla perjantaina 4.5. kello 19 alkavaan toiseen osaotteluun. Molemmissa sarjoissa mitalit ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella.

Loppuottelusarja käynnistyy torstaina 3.5. Riihimäellä ja tahti on jälleen hurja, sillä palautumisaika otteluiden välillä on jälleen vedetty minimiin. Toinen osaottelu on Pirkkolassa 5.5., kolmas ottelu 7.5. ja mahdollinen neljäs peli 9.5. Mestaruus ratkeaa viimeistään äitienpäivän aattona, lauantaina 12.5.