Vaisu Grani vain suupala Dickenille

GrIFK ei kyennyt hyödyntämään kultaista mahdollisuuttaan ja tehdä pesäeroa vaihtelevalla menestyksellä liigan aloittaneeseen Dickeniin SM-liigan sarjataulukossa. Vierailija oli huomattavasti yhtenäisempi ja taisteli Luolassa murskavoiton hengettömän oloisesta kotijoukkueesta. Kuuden maalin ero (10-16) tauolla oli vielä ylimittainen ottelutapahtumiin nähden, loppulukemissa 21-34 sen sijaan ei ollut yhtään ilmaa.

Maalivahdit Albert Georgs sekä virkaveli Mikael Mäkelä saivat hyvän startin kun kumpikin joukkue puolusti tiiviisti, ja ensimmäistä maaliakin saatiin odottaa reilut kolme minuuttia. Pelin edetessä Dicken pääsi niskan päälle eikä enää jarrutellut. Granlundin veljesten ympärille rakennettu puolustuspaketti toimi ja hyökkäyspäässä liettualaisviiva Tadas Stankevicius nautti tarjoilusta. GrIFK:n hyökkäyspeli ei avannut kunnon maalipaikkoja kuin ajoittain. Lopullisesti kotijoukkueen valot sammutti runsaiden jäähyjen myötä rikkonaisesti sujuneen toisen puoliajan alkupuolella maalijuhliin ryhtynyt Max Granlund, jonka neljä maalia vei lopullisesti Granin hengen.

Alexander von Numersin paluu pelikentille sujui mallikkaasti.

Vaisusti pelanneen Granin ilonaiheet olivat lopulta harvassa. Alexander von Numersin paluu pelikentille puolentoista kuukauden tauon jälkeen sujui vauhdikkaasti ja mies pommitti intoa täynnä joukkueensa korkeimman maalimäärän kovalla prosentilla.

Ottelun hyvin aloittanut maalivahti Albert Georgs oli harmissaan ottelun jälkeen. “Alussa oli hyvä fiilis pelata kun puolustus toimi ja sain tehtyä muutaman hyvän torjunnan, mutta toisella jaksolla ei apuja enää juurikaan tullut”.

Valmentaja Mikko Koskue kommentoi ottelua sysimustaksi. “Oltiin pelin jokaisella osa-alueella Dickeniä jäljessä, lisäksi niillä näytti olevan enemmän voitontahtoa ja janoa. Tästä noustaan silti taas yhdessä joukkueena, yhdessä voitetaan ja yhdessä hävitään.” Nousupuuhiin on tilaisuus jo tulevana viikonloppuna Siuntiossa, jossa vastaan asettuu BK:ta vastaan periksiantamatonta asennetta osoittanut SIF.

Granille tappio oli kuusi kierrosta pelatussa runkosarjassa vasta toinen, mutta sen myötä taulukko tiivistyi, ja joukkue putosi tasaisessa kilpailussa kohti ylempään jatkosarjaan mielivän neljän parhaan ulkopuolelle, tosin tasapisteissä Dickenin ja BK-46:n kanssa. Cocks jyrää kärjessä puhtaalla pelillä, Atlas Vantaa on yhden tappion rasittamana toisena.