GrIFK ennakkosuosikkina PIF:iä vastaan

GrIFK pääsee jatkamaan marraskuuta toisen peräkkäisen kotiottelun merkeissä kun lauantaina vieraaksi saapuu kuuden tappion putkessa oleva Paraisten PIF. Viikonlopun muut liigaottelut ovat ÅIFK-Atlas Vantaa ja HIFK-BK-46. Lisäksi Dicken vierailee lauantaina Serbiassa Challenge Cupin kolmannen kierroksen ensimmäisen osaottelun merkeissä RK Partizanin vieraana.

Viime kauden päätteeksi yhdeksänneksi SM-liigassa sijoittunut PIF on tehnyt pitkään hyvää juniorityötä ja vahvistanut joukkuettaan Balkanin alueelta tulevilla pelaajilla sekä valmentajalla. Päävalmentaja Marko Brezic tulee Kroatiasta ja jatkaa viime kaudella hyvää jälkeä seurassa tehneen Boris Dvorsekin työtä. Kentällä maalintekovastuu on kasaantunut makedonialaisen Jane Jancevin harteille. 47 maalia seitsemässä ottelussa tehnyt Jancev löytyy liigan maalipörssin sijalta kaksi. Suhteellisen kokemattoman joukkueen veräjänvartijaksi palasi syksyllä takavuosien maajoukkuemaalivahti Ville Nordqvist.

Tärkeät pisteet jaossa

PIF aloitti liigan tekemällä todellisen ryöstöretken Turkuun haettuaan taatusti maittavan 27-23 vierasvoiton Varsinais-Suomen derbystä ÅIFK:ta vastaan. Noste toki jäi lyhytaikaiseksi sillä sen jälkeen ei Paraisten pistepussi ole karttunut yhtään. Joukkue pitää tällä hetkellä viimeistä jatkosarjapaikkaa hallussaan takanaan vain päävastustajikseen ennen kautta povatut ja nimetyt ÅIFK ja HC HIK. Lisäpisteet mistä tahansa ottelusta loisi painetta sekä Turkuun että Hankoon joten Paraisilta saapuu Luolaan satavarmasti pisteistä viimeiseen asti taisteleva ryhmä.

GrIFK lähtee otteluun ennakkosuosikkina eikä mikään muu kuin kaksi pistettä voi tyydyttää kotijoukkueen mieltä. Keskikastissa on niin tasaista että yhteenkään turhaan pistemenetykseen ei ole varaa, tämän tiedostaa myös Granin kapteeni Miro Koljonen:

– Ensinnäkin kiva kun päästään taas parin viikon tauon jälkeen pelaamaan! Luulisi ainakin jokaisella pelaajalla virtaa riittävän. Pallo kerrallaan lähdetään toteuttamaan yhdessä treenattuja asioita ja pidetään peli-ilo korkealla, niin eiköhän tästä hyvä tule.

– Varmasti nälkäinen porukka Paraisilta tulossa, eikä ole yhtään varaa lähteä aliarvioimaan vastustajaa. Se saatiin huomata jo kesän harjoitusottelussa. Mutta onhan se toki fakta, että me otteluun ennakkosuosikkina lähdetään, varsinkin kun pelataan Luolassa.

Vieraiden vahvuudet tiedossa

Parainen kävi syyskuun alussa näyttäytymässä Kauniaisissa harjoitusottelun merkeissä ja tuolloin GrIFK  teki kymmenkunta vastustajaa enemmän, mutta hävisi viimeisen vartin lähinnä Jancevin päästessä huseeraamaan. Liigapisteistä taistellessa ei samaan miinaan aiota mennä, mutta ei yhteen mieheen myöskään aiota kiinnittää liiaksi huomiota.

– Kyllähän me sitä peliä vietiin, mutta sitten alettiin huolimattomiksi ja päästettiin kaveri ihan turhaan mukaan peliin. Kyllähän PIF osaa käyttää tilanteet hyväkseen jos me ei täydellä sydämellä olla mukana.

– Meidän pitää tiedostaa Piffenin vahvuudet ja vaarallisimmat pelaajat, mutta ei nyt mitenkään liikaa kannata yhteen pelaajaan pistää painoarvoa. Luotetaan omaan puolustukseen ja lähdetään sillä liikkeelle, jos jonkun pelaajan tai pelaajien kanssa tulee jotain isompia ongelmia niin reagoidaan sitten sen mukaan.