Runkosarjan viimeinen vierasottelu Paraisilla

GrIFK:lle on säästetty SM-liigan runkosarjan viimeiseksi matkaotteluksi perjantai-illan peli Paraisilla PIF:n vieraana. Runkosarjan toiseksi viimeiselle sijalle jäävä PIF piti viime marraskuussa Luolassa pelatussa ottelussa Grania tiukasti hohtimissaan kalkkiviivoille asti mutta jäi ilman palkintoa taistelussaan kun Grani väänsi väkisin viimeisellä minuutilla 26-25 (9-16) voittoon.

Viidentenä kahden pisteen päässä ylemmästä jatkosarjapaikasta olevalla GrIFK:lla on edessään viimeinen kenraali ja hyvien lähtökohtien petaaminen ennen keskiviikon jatkosarjapaikat ratkaisevaa HIFK-ottelua.

Paraisten ehdoton syömähammas on Jane Jancev, joka löytyy SM-liigan maalipörssin sijalta kolme. 16 ottelussa 95 maalia heittänyt makedonialainen on yhdessä Aleksa Veselinovicin kanssa viimeistellyt lähes puolet joukkueensa maaleista.

Jatkopelit alkavat 1.3.

Viikonlopun kahden ottelun jälkeen edessä on enää runkosarjan huipennus, keskiviikkona 13.2. pelattava viimeinen ottelukierros, jossa kaikki pelit alkavat kun kello lyö 19. Tuolloin Siuntiossa kohtaavat SIF ja Atlas Vantaa, Hangossa HC HIK ja PIF, Turussa ÅIFK ja Cocks sekä runkosarjan kakkospaikan ratkaisevassa ottelussa Pirkkolassa Dicken ja BK-46. Merkityksellisin ottelu tultaneen joka tapauksessa käymään Luolassa jonne saapuu lähes tulkoon koko kauden nelossijaa hallussaan pitänyt HIFK.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan jyviin, akanoihin ja muihin. Ylemmän jatkosarjan muodostavat runkosarjan neljä parasta (Cocks, Dicken, BK-46 ja HIFK tai GrIFK), alemmassa jatkosarjassa kahta puolivälieräpaikkaa lähtevät jathtaamaan HIFK tai GrIFK, SIF, ÅIFK ja Atlas Vantaa. PIF ja HC HIK lähtevät kamppailemaan liigapaikkansa puolesta SM-karsintasarjaan, jossa nähdään myös divarin eliittiä.