Grani haki tärkeät sarjapisteet Turusta

GrIFK teki keskiviikkona kahden pisteen arvoisen matkan Turkuun kun ÅIFK voitettiin tasaisessa ottelussa yhden maalin turvin 24-25 (13-12).  Granin edellisen vierasottelun tapaan tässäkin pelissä maalivahdit keräsivät isoimmat kehut, Atte Pakarisen ja Aku Kuusiston torjunnat takasivat isoimmat tähtisaaliit. Miro Koljonen rankattiin kenttäpelaajista korkeimmalle.

Turkulaiset osoittivat melkoista vieraskoreutta avausjakson viimeisellä minuutilla kun ensin Oscar Berglund hölmöili, Peik Sjöblom puhui ja hetkeä myöhemmin vielä Elias Nyman rötösteli itsensä kaksiminuuttisille. Grani hyödynsi kolmen miehen ylivoiman Jasper Hellbergin ja Patrik Johansonin osumilla.

Ero joukkueiden välillä ei venynyt kahta maalia suuremmaksi maalivahtien napsittua torjuntoja toisensa perään ennen kuin Anton Karlsson illan seitsemännellä osumallaan viimeisteli voittomaaliksi jääneen 22-25 vierasjohdon ja varmisti isäntien kolmannen peräkkäisen tappion. Viimeisen minuutin kaksi kavennusta oli enää kosmetiikkaa.

Berg teki paluun pelikentälle

Lähes tarkalleen vuosi sitten Jonathan Berg teloi polvensa vierasottelussa Hangossa ja pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa loukkaantumisensa jälkeen. Varsinaisen kanin päävalmentaja Kaj Hagman veti kuitenkin hatustaan kun Anthony Hellakoski ilmestyi toisella jaksolla seitsemän metrin heittoviivalle. Granin tuorein hankinta viimeisteli varmasti molemmat heittoyrityksensä.

Edessä jälleen kahden viikon tauko

SM-liigan alkukausi on otteluohjelmansa suhteen verraten rikkonainen. Viikonloppuna pelataan vielä kolmannen sarjakierroksen loput ottelut (Atlas Vantaa-Cocks, Dicken-PIF, BK-46-HC HIK ja SIF-HIFK), jonka jälkeen edessä taas pitkä tauko.

GrIFK pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 13.10. kun Luolaan saapuu ainakin valmennusjohdossa varmasti tunteita herättävä SIF.