GrIFK:lle liiga-avaukseen arvoituksellinen huippuvastus

Käsipallon Suomen mestaria vuosimallia 2019/20 aletaan etsimään tänä viikonloppuna kahden ottelun voimalla. ÅIFK ja SIF ottavat perjantaina varaslähdön, johon liittyvät lauantaina Luolassa uuden pelilattian korkkaavat GrIFK ja Dicken.

SM-liigassa pelaa tänä vuonna kahdeksan joukkuetta jotka mittelevät runkosarjan merkeissä 14 sarjakierroksen verran, jonka jälkeen neljän kärki erkanee muista ylempään jatkosarjaan. Kaksinkertaisten jatkosarjojen jälkeen ylemmän  jatkosarjan kaksi parasta jää pienelle tauolle odottelemaan itselleen vastustajia välieriin. Kolmonen ja nelonen saavat puolivälierävastustajikseen alemman kaksi parasta. Kahden heikoimman joukkueen liigaurakka on tällä kaudella 20 ottelun mittainen.

Vastassa puoli maajoukkuetta

Granin avausvastustaja Dicken päätyi viime keväänä hopealle taisteltuaan Cocksia vastaan täyspitkän viiden ottelun finaalisarjan. Viime kauden joukkueesta ei ole kadonnut ketään ja kun riveihin on liittynyt kaksi maajoukkuemiestä, Ian Martin ja Tuomas Laitinen, on historiansa toista Suomen mestaruutta jahtaamassa kivikova porukka.

EHF Challenge Cupiin tänäkin vuonna osallistuva joukkue on pelannut vain kaksi harjoitusottelua ennen kautta, joiden perusteella sen pelikunnosta ei saa kunnollista kuvaa. HC Tallinn kaatui puhtaasti ja kotimaan ainoa treenipeli SIF:iä vastaan päättyi sopuisasti tasapeliin.

Maajoukkueen tuore valmennusjohto Ola Lindgren-Teddy Nordling valitsi lokakuun komennukselle peräti kahdeksan Dickenin pelaajaa, joukossa mm. maalivahdit Mikael Mäkelä ja paluun Suomi-paitaan muutaman vuoden tauon jälkeen tekevä Patrik Roslander.

GrIFK lähtee parantamaan viime kauttaan

Kauniaisissa päästiin viime kaudella nauttimaan pitkästä aikaa ylemmästä jatkosarjasta mutta kahtena edelliskautena alkanut neljännen sijan kirous sai jatkoa GrIFK:n tien välieriin katkettua SIF:in hyväksi 2-3 päättyneeseen ottelusarjaan. Kun HIFK teki BK-46:lle saman tempun, oli Granin lopullinen sijotus kuudes.

Tällä kaudellä joukkue on ainakin entistä kookkaampi ja kokeneempi. Paluumuuttajat Fredrik Forss ja Richard Sundberg sekä Miro Koljosen jättämää aukkoa paikkaamaan hankittu Ville Viljanen, joka tuo neljän Suomen mestaruuden ja 36 maaottelun rutiinin, tuovat runkomiehistöön runsaasti tahtoa ja asennetta. Forss ja Sundberg muodostavat granilaisten iloksi jatkosopimuksen tehneen Anton Karlssonin kanssa puolustuksen keskustaan todellisen panssariprikaatin.

Junnujoukkueiden Kick off-päivä tuo väriä katsomoon

GrIFK käynnistää kauden 2019-20 ryminällä kun hallissa pelataan otteluita aamuyhdeksästä alkaen. Kello 14 alkaen naisten SM-sarjajoukkueen pelaajat ovat hallilla tekemässä kasvomaalauksia junioreille, ja pitämään pallotutkaa jota vastaan voi kokeilla omaa heittovoimaansa. Lisäksi ohjelmassa on arpajaiset ja muuta hauskaa.

Ottelun jälkeen voi käydä tutustumassa Granin liigajoukkueen uusimman yhteistyökumppanin, Nihtisillassa sijaitsevan Scandic Espoo hotellin KG-ravintolan, antimiin. KG on tulevalla kaudella GrIFK Elitin virallinen jälkipelipaikka.

Kansikuva: Niklas Montonen