IFK:t vastakkain perjantaina

Käsisliiga jatkuu jälleen viikonloppuna kolmen ottelun voimalla. GrIFK matkaa perjantaina HIFK:n vieraaksi, lauantaina PIF avaa liigakautensa Siuntiossa ja ÅIFK saapuu Granin avauskierroksella voittaneen Dickenin pakeille Pirkkolaan. Kierroksen täydentävät keskiviikkona Cocks ja avausottelussaan HIFK:ta riepotellut BK-46.

Helsingin Urheilutalossa vastakkain asettuu siis kaksi pisteetöntä IFK:ta. Viime vuosina Kalliossa pelatut ottelut ovat olleet yleisöönmeneviä jännityspillereitä ja joukkueet ratkoivat viime kauden viimeisessä runkosarjaottelussa myös paikat ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Pre seasonilla IFK-turnauksessa Turussa joukkueet päätyivät tasapeliin.

Granin esitys Dickeniä vastaan oli kokonaisuutena kohtalaisen hyvä, pelistä muistuu mieleen enemmän ilon- kuin huolenaiheita. Keskipuolustuksen aktiivisuutta on syytä lisätä sillä HIFK:n heittovoimaisimmalle pelaajalle Roman Protsenkolle ei ole syytä jättää yhtä avonaisia maalipaikkoja kuin Dickenin Ian Martinille ja Max Granlundille.

Punalle näytettiin punaista ja sinistä

HIFK:ssa vaihtui valmennusvastuu viime kauden neljännen sijan (paras sijoitus sitten vuoden 1989 SM-hopean) jälkeen virallisen ilmoituksen mukaan siksi että kausi oli pettymys. Ensimmäinen ottelu Rostislav Grinishinin paikan saaneen Jaakko Horellin johdolla meni ainakin seuran omiin odotuksiin nähden kokolailla vihkoon ja lisähuolta pelillisten asioiden päälle toi Ardo Punan suihkukomennus.

Jos oli HIFK:n vierailu Karjaalle jo muutenkin mollivoittoinen, niin Punan hölmöily saattoi viedä viime kauden maalikuninkaalta pelioikeuden Graniotteluun. Kurinpitovaliokunta arvioi Punan verbaaliset suoritukset tuomareille ja mahdollinen panna julkistetaan ennen perjantai-illan ottelua.


Kaikki SM-liigan ottelut Livenä vain 9,90€/kk!