GrIFK hakee rytmiä peliinsä HIFK:ta vastaan

Käsipallon SM-liiga palaa Kauniaisten Luolaan lauantaina kello 16, kun avauskierroksella voittoihin yltäneet GrIFK ja HIFK iskevät yhteen.


Grani otti SM-liigan ensimmäisen pelipäivän jälkeen sarjataulukon kärkipaikan haltuunsa 39-26 voitolla ÅIFK:sta Turussa. HIFK:lla oli merkittävästi tiukempaa omassa ottelussaan, jossa se isännöi SIF:iä. Tähtirinnat aloittivat 125-juhlavuoden urakkansa voittamalla vieraansa maalein 27-26.

HIFK sijoittui viime kauden liigassa viidenneksi. Kausi päättyi kolmeen Cocksille kärsittyyn puolivälieräotteluun. Kauniaisten Luola on vuosien saatossa ollut HIFK:lle melkoinen antipisteautomaatti. Ainoastaan kerran on Grani luovuttanut pisteet vieraiden mukaan, tuo ihme nähtiin lokakuun 24. päivänä vuonna 2020, jolloin HIFK voitti 26-27.

Viime kaudella Grani ja HIFK pelasivat vain kahdesti toisiaan vastaan, kun runkosarjassa kumpikin voitti kotiottelunsa. Helsingin Urheilutalossa lukemat olivat 34-29 ja Luolassa potut maksettiin lukemin 31-20.

Tähän kauteen merkittävin muutos vieraiden joukkueessa löytyy penkiltä, jossa joukkuetta käskee nyt HIFK:ta kausina 2017-19 luotsanneen Rostislav Grinishinin jykevä hahmo. Kentällä peliin tuo uutta vauhtia portugalilainen Rui Rolo, mutta kiinnostavin pelaaja on ehdottomasti karjaalaislähtöinen pommikone André Udd.

GrIFK:lle kauden alku on ollut suotuisa. Hyvin edenneen preseasonin jälkeen Grani on saanut virallisissakin peleissä harjoitella maalintekoa yllin kyllin, ja joukkue onkin mätkinyt kahdessa ottelussa peräti 78 maalia. Vahvistukset ovat istuneet joukkueen pirtaan hyvin. Gustav Svanbäck tuo kokemuksellaan leveyttä pelaamiseen, ja Peik Sjöblom on löytänyt Carl Weurlanderin kanssa yhteisiä säveliä.

Liigan avauspelin tähtipelaajaksi valittu Richard Sundberg mainitsi liigan avauspelin jälkeisessä kommentissaan voiton aseeksi pään pitämisen kylmänä. Päävalmentaja Mikael Källman puolestaan löysi voitosta huolimatta paljon parannettavaa:

– Ei saatu rytmistä kiinni eikä päästy tasollemme.

Kolmen ottelun pelipäivä

Lauantain kaksi muuta liigakamppailua pelataan läntisellä Uudellamaalla. SIF saa vieraakseen liigaurakkansa aloittavan Dickenin, ja Karjaalla BK-46 ja ÅIFK yrittävät karata nollakerhosta. Tämän viikonlopun huilivuorolainen on Cocks, joka voitti viikko sitten BK:n 37-30.