Käsipallovuosi päättyy herkkupalaan – GrIFK ja HIFK keskiviikkona Luolassa

Käsipallovuosi 2022 saatetaan päätökseen GrIFK:n osalta Kauniaisten Luolassa keskiviikkona pelattavalla neljän pisteen ottelulla, johon vierailija HIFK saapuu kolmen pisteen takaa-ajoasemassa.


Kauden kahdessa aiemmassa kohtaamisessa Grani on ollut parempi ja vienyt kaikki jaossa olleet pisteet. Viimeksi joukkueet olivat Luolassa vastakkain runkosarjan toisella ottelukierroksella, tuolloin huima taisteluottelu päättyi Granille 25-22.

HIFK on kauden edetessä kokenut sekä myötä- että vastamäkiä. Joukkue aloitti vahvasti, ja pelissä oli virtaa aina EHF European Cupin otteluihin asti, joissa se pelasi kaksi tasaväkistä ottelua kosovolaisen KH Besa Famgasin kanssa. Paluu liigaympyröihin tapahtui murskavoitolla Siuntiossa, mutta sen jälkeen liigan kärkikolmikko kuritti helsinkiläisiä kukin vuorollaan. Kolmen tappion päälle HIFK menetti ensimmäisenä joukkueena sarjapisteen ÅIFK:lle.

Sarjataulukossa HIFK on puolivälissä ja sarakkeet kertovat täydellisestä keskiverrosta: 13 ottelua ja 13 pistettä, kuusi voittoa ja kuusi tappiota, yksi tasapeli, ja maalierokin on lähellä nollaa. HIFK ei ole saalistanut yhtään pistettä ylempänä olevilta Cocksilta, BK-46:lta ja GrIFK:lta, eikä se ole tuota Turku-tasapeliä lukuun ottamatta pisteitä menettänyt alempana olevillekaan.

HIFK:n rekordi Luolassa ei joukkuetta juurikaan mairittele. Pääsarjatasolla tähtirinnat ovat kantaneet pistepotinmaan alta päivän valoon vain yhden voiton. Joulukuussa 2019 HIFK voitti Granin 40-28, ja se päätti samalla silloisen valmentajan Kaj Hagmanin aikakauden GrIFK:n peräsimessä.

SM-liiga lähtee keskiviikon jälkeen reilun kolmen viikon joulu- ja maaottelutauolle. Liigapelit palaavat jälleen 14. tammikuuta, jolloin GrIFK vierailee Pirkkolassa. Seuraavan kerran Grani pelaa kotiluolassa 18. tammikuuta SIF:iä vastaan.

Artikkelikuva: Jonas Tana