Liigakausi alkaa Turussa – ÅIFK ja GrIFK lauantaina pistejahtiin

SM-liigakauden 2022-23 ensimmäiset liigapisteet menevät jakoon lauantaina Turussa, jossa kohtaavat ÅIFK ja GrIFK. Ottelu alkaa kello 14. Avauslauantain muissa otteluissa pelaavat HIFK ja SIF sekä Cocks ja BK-46.

ÅIFK ja Grani kohtasivat preseasonilla Turussa pelatussa IFK Cupissa, jossa Grani otti selkeän 34-14 voiton. Tuosta ottelusta ei sen enempää kannata spekulaatioita viritellä, sillä harjoitusottelut ovat aina harjoitusotteluita.

Oleellisempi vertailukohta onkin viime kauden SM-liiga. Runkosarjassa Grani voitti marraskuussa 2021 Turussa 34-27, ja joulukuussa Luolassa 35-22. Pudotuspeleissä joukkueet osuivat vastakkain puolivälierissä. Grani eteni niistä välieriin suoran kolmessa ottelussa. Maaliero kaventui ottelu ottelulta (36-24, 33-24 ja 26-25).

ÅIFK menetti viime kauden maalintekijätilastosta yli puolet kesän aikana. Yksi menetys oli Peik Sjöblom, joka palasi neljän Turussa vietetyn kauden jälkeen takaisin Kauniaisiin.

GrIFK lämmitteli itsensä liigavireeseen pelaamalla preseasonilla kuusi hyvää harjoitusottelua, joista puolet Ruotsissa. Eskilstunassa pelattujen otteluiden kautta Grani pelasi viime keskiviikkona Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella ÅIFK:n kakkosjoukkue Akkupoikia vastaan. Puolivälieräpaikka lohkesi lukemin 39-17 (19-7).

Torstaina suoritetussa arvonnassa seuraava cup-vastustaja on BK-46, ja pelipaikkana Karjaa ottelun ajankohta keskiviikkona 21.9. kello 19:00.

GrIFK pelaa ensimmäisen kotiottelunsa SM-liigassa lauantaina 17.9., jolloin Luolaan saapuu vieraaksi HIFK.

Solidsport tuo liigan kotiin

SM-liigan jokaista ottelua voi seurata katsomon lisäksi myös kotoa käsin. Solidsport jatkaa videoalustana ja voit tarpeesi ja mieltymystesi mukaan joko ostaa katseluoikeuden yksittäiseen otteluun, liittyä joukkueen kuukausikannattajaksi tai ostaa Kausipassin kilpailukykyiseen hintaan.

Tilaamalla SolidSportin kanavan joko kuukausikannattajana (9,90 €/kk) tai Kausipassilla (79 €) saat katsottavaksesi kaikki SM-liigan ottelut livenä sopimuskauden ajan. Lue lisää vaihtoehdoista >