Suomen Cupin avaukseen avoimet ovet

Käsipallokauden 2022-23 Preseason on ohi ja edessä on uuden pelikauden ensimmäinen virallinen ottelu. GrIFK aloittaa Suomen Cupin taipaleensa tällä kertaa kotiluolassaan, ja arpa heitti vastustajan divarista.


ÅIFK Akkupojat saapuu Luolaan, jossa ottelu alkaa keskiviikkona 7.9. kello 19:00. Otteluun on kaikki tervetulleita ilman pääsymaksua.

Suomen Cupin ensimmäisellä ottelukierroksella mukana on 14:sta mukaan ilmoittautuneesta kahta vaille kaikki. Rankingin kaksi parasta, toisin sanoen viime kauden SM-finalistit – viime kauden tuplamestari BK-46 ja Dicken – tulevat mukaan puolivälierävaiheessa.

Kahdeksan parhaan joukkoon menee varmuudella ainakin yksi divarijoukkue. HIFK Akatemia ja EIF arvottiin ensimmäisellä kierroksella vastakkain, muissa viidessä ottelussa vastakkain ovat liigajoukkue ja divarijoukkue.

Liiga käynnistyy 10.9. Turussa

GrIFK:n valmistautuminen kauteen on sujunut suunnitelmien mukaisesti. Viime viikolla Ruotsissa pidetty harjoitusleiri toi kolmesta ottelusta totuttelua niin voittoihin, kuin tasapeleihin ja tappioihinkin.

Eskilstunassa pelattujen otteluiden saldo oli 1-1-1. Ensimmäisessä pelissä viime torstaina GUIF:n alainen HK GP taintui vieraille lukemin 20-33 (14-20), perjantaina päädyttiin tasapeliin GUIF:n ja HK GP:n yhdistelmää vastaan 27-27, tauolla Granin johdettua neljällä maalilla 11-15. Viimeisessä pelissä lauantaina Ruotsin Handbollsliganin GUIF oli vahvempi Grania maalein 31-18 (12-6).

SM-liigan tämän kauden ensimmäiset pisteet menevät jakoon Turussa, jossa avausottelun pelaavat ÅIFK ja GrIFK. Ensimmäisen kotiottelun Grani pelaa lauantaina 17.9. HIFK:ta vastaan.