GrIFK otti askeleen kohti finaaleja – BK-46 vääntyi nurin Luolassa

Otteluvoitot 1-0.

SM-liigan ensimmäinen välieräottelu GrIFK:n ja BK-46:n välillä keskiviikkona Kauniaisissa tarjosi hienoa Play Off-tunnelmaa, joka päättyi kotijoukkueen riemuun. Grani piti johtopaikkaa läpi ottelun ja otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan maalein 29-26 (16-14). Seuraava ottelu pelataan viikon päästä Karjaalla.

Joukkueiden voimasuhteet ovat kauden mittaan kääntyneet punavalkoraidasta vihreään, sillä Grani voitti nyt jo kolmannen kerran peräkanaa karjaalaiset. Kotijoukkue tuli kuin vimmattuna otteluun, ja fantastinen 400-päinen kotiyleisö auttoi omiaan taistelussa.

BK sai nauttia johtoasemasta koko ottelussa vain vajaan minuutin. Sebastian Säkkisen ottelun avausmaali jäi BK:n ainoaksi kerraksi kun vieraat olivat kotijoukkueen edellä. Anthony Hellakosken pommit vei Granin 2-1 johtoon, ja toisessa päässä kenttää Patrik Roslander esti SM-liigan ykkösmaalintekijän Nico Rönnbergin kahdesti. Torjunnoista jälkimmäinen oli Roslanderin ensimmäinen seitsemän metrin heitoista, kaikkiaan niitä tuli ottelun edetessä neljä.

Isännät pitivät komentoa ja ero kasvoi nopeasti neljään (7-3, 10 min), mikä pakotti BK:n aikaiseen timeoutiin. Andreas Rönnberg vaihtoi maalilla Rony Lévenin Mikael Heinoseen ja alkoi ajaa Grania takaa 7v6 hyökkäyksillä, mutta ero kaventui vain kahdella. Taukolukemat niittasi Peik Sjöblom muutama sekunti ennen ajan loppumista.

Kissaa ja hiirtä

Toinen jakso oli äärimmäisen tasainen ja täynnä taistelukohtauksia, kun BK ajoi takaa ja Grani pyrki pakoon. 40 peliminuutin täyttyessä vieraat saivat etsikkoaikansa. Miro Koljosen 22-19 osuman jälkeen Fredrik Forss paini itsensä kaksiminuuttiselle ja kymmenen sekuntia myöhemmin Gustav Svanbäck seurasi perässä jäähypenkille pysäytettyään pallon jalallaan.

BK ei saanut etsikkoaikaansa käytettyä saatuaan vain yhden kavennusmaalin kun Roslander torjui nyt vuorostaan Oliver Nordlundin rankkarin. Säkkinen teki ylivoimapelin ainoan kavennuksen samoihin aikoihin kun GrIFK pääsi täydelle miehistölle. Hetkeä myöhemmin Oscar Berglund venytti johdon jälleen kolmeen – ylivoimalla – Robin Sjömanin jäähyn aikana ja Koljonen jatkoi pian maalisuoraa viemällä joukkueensa neljän maalin (24-20 ja 25-21) päähän vihulaisesta.

Karjaalaisten hyökkäyspelaaminen muuttui toisen puoliajan aikana väkinäisemmäksi. Granin ahnas puolustuspelaaminen vei tilaa raitapaidoilta, mitä kuvaa hyvin Fredrik von Troilin röyhkeä pallonryöstö Rönnbergiltä Granin kenttäpuoliskon puolessa välissä. Samalla kun isäntien puolustus toimi upeasti, BK:n hyökkääminen keskittyi pitkälti Rönnbergin ympärille, jättäen avausjaksolla paljon aktiivisemman Jac Karlssonin yllättävän pieneen sivurooliin. BK pelasi paikkoja viivalle, josta tulos oli hyvä, ja laitoihin, joista tulos oli kehno. Sjöman ja Ihor Skyba aiheuttivat paljon harmia granipuolustukselle, mutta Roslander pisti ottelun loppuminuuteilla Säkkisen taskuunsa torjumalla kolme tuhannen taalan paikkaa putkeen.

Lähimmäksi Grania BK pääsi maalin päähän (26-25, 54 min), mutta ei koskaan tasoihin. Erik Åkermarck niittasi “voittomaalin” neljä minuuttia ennen loppua ja täydensi 100% päivänsä viidennellä maalillaan otteluun. Gustav Svanbäck sai kunnian päättää maalinteon.

Tähtiraati vakuuttui eniten kolmikon Roslander-Hellakoski-Karlsson otteista. Kolmen tähden lyhytsanainen maalivahti kuvasi tuntojaan näin:

– Loistava joukkuesuoritus tänään, tästä on hyvä jatkaa!

GrIFK näyttää käyttäneen parin viikon ottelutaukonsa oikeisiin asioihin. Päävalmentaja Mikael Källman suitsutti ottelun jälkeen joukkueensa taistelua sanalla fantastinen, ja löysi myös parannettavaa ensi viikolle:

– Hyökkäyksessä olimme itse asiassa loistavia, BK: n 7 vastaan 6 hyökkäyspeli tuotti meille ongelmia, joten harjoittelemme sitä joukkueen kanssa seuraavaan peliin.

Virkaveli Andreas Rönnberg puolestaan oli kallella kypärin.

– Puolustamme huonosti ja päästämme Hellakosken aiheuttamaan liikaa tuhoa. Ratkaisumme laidalta, linjalta ja pilkulta ovat välillä huonoja. Jos olisimme olleet hieman terävämpiä viimeistelyssä, olisimme voineet jopa voittaa pelin, vaikka emme pelanneet erityisen hyvin. Grani pelasi oikein hyvin joten yritämme kääntää tämän voitoksi kotona.

Ottelusarja jatkuu pääsiäisen jälkeen keskiviikkona 12.4. Karjaalla, jonne ollaan järjestämässä myös fanien bussikuljetusta. Kauniaisten Luolassa joukkueet pelaavat lauantaina 15.4.

Kuva: John Illman (@john_a._illman) • Foton och videor på Instagram