GrIFK puristi voiton SIF:stä

Vuoden ensimmäinen kotiottelu Kauniaisten Luolassa SIF:iä vastaan päättyi GrIFK:n 25-21 (8-9) voittoon. Grani aiheutti vierailijalle jo yhdeksännen peräkkäisen tappion kuluvan kauden liigassa. GrIFK jatkaa runkosarjassa kolmantena ja päätyy myös sille sijalle.

SIF:llä, joka pelasi tämän vuoden ensimmäisen ottelunsa, olisi vielä voittamalla ollut omat mahdollisuutensa petrata sijoitustaan, mutta ylempään jatkosarjaan sillä on ovi jo kiinni. GrIFK:llekin ottelu oli käytännössä merkityksetön, ja kun avauskuusikko oli lukuisten poissaolojen takia lähes kokonaan uusittu, jouduttiin yhteistä säveltä hakemaan tavallista enemmän.

– Ensimmäisen puoliajan voidaan unohtaa kokonaan, toiseen puoliaikaan voidaan olla jo tyytyväisiä. Nostettiin tasoa selkeästi kaikilla osa-alueilla, samalla kun pystyttiin kierrättämään pelaajia, sanoi Mikael Källman ottelun jälkeen.

Kierrätystä nähtiinkin melkoisesti. Jere Kantee aloitti ottelun laidalla, siirtyi pelin edetessä pakin tontille, päätyen toisella puoliajalla pelinrakentajaksi. Näytöt toivat monipuolisen ottelun pelanneelle Kanteelle uran ensimmäisen kolmen tähden nimityksen.

– Ensimmäinen jakso oli tosi hankala. Tultiin ehkä vähän huonolla asenteella siihen, mutta toisella jaksolla petrattiin sitten tosi hyvin ja otettiin peli haltuun.

Toiselle puoliajalle voitosta kiinnostuneita pelaajia löytyikin kummastakin joukkueesta enemmän. Roolituksia muutettiin hieman, ja Grani pääsi hieromaan hyökkäyksiä sopivalla rentoudella. Peik Sjöblom, joka heitti avauspuolikkaalla kaikki heittonsa harakoille, otti vahvasti vastuuta ja teki toisen alussa  joukkueensa kolme ensimmäistä maalia. Granin sentteriosasto saa kunniamaininnan ryöstetyistä reboundeista.

Maalinteko Grania vastaan on tällä kaudella ollut todella hankalaa, eikä SIF-ottelukaan ollut poikkeus. Källmanin joukkueiden peruskivi on pitävä puolustus, ja hän on saanut miehistöstään todella paljon irti nimen omaan omassa kenttäpäädyssä. Joukkueen kokenut akseli Fredrik Forss-Miro Koljonen piti SIF:n syömähampaat kurissa, ja torjuntavastuu toi Niklas Zilliacukselle tähtiraadilta yhden tähden nimityksen.

GrIFK päättää runkosarjansa kahdella ottelulla runkosarjan kärkeä vastaan. Keskiviikkona 25.1. GrIFK kohtaa kotonaan Cocksin ja sarja päättyy seuraavana lauantaina 28.1. vierailuun Karjaalla. Jatkosarja starttaa Suomen Cupin finaaliviikonlopun jälkeen 11.2.