GrIFK väänsi vierasvoiton Dickenistä – edelliskerrasta 6 vuotta

Vuosi 2023 alkoi GrIFK:n voitolla Dickenistä, kun Pirkkolassa pelattu ottelu päättyi kolmen maalin vierasvoittoon 20-23 (13-14). Edellisen kerran Grani on kyennyt täyteen pistepottiin Dickenin vieraana kuusi vuotta sitten, jolloin maalilukemat olivat täsmälleen samat kuin tänään.

Jo ennen ottelun alkua oli selvää, että vain 10 kenttäpelaajan voimin otteluun päässeen GrIFK:n on onnistuttava omassa kenttäpäädyssään, jotta voitto irtoaisi. Tasaisella avauspuolituntisella ei eroja suuntaan tai toiseen saatu aikaan.

Dickenin neljä ensimmäistä maalia tehnyt Benjamin Peitsaro oli ottelun alkupuolella vaikea pideltävä. Isäntäjoukkue nousi johtoon 10 minuutin jälkeen ja piti johtoasemaa hallussaan seuraavan varttitunnin. Peik Sjöblomin 11-11 tasoituksen jälkeen Grani onnistui 26. minuutilla nousemaan Jere Kanteen seitsemän metrin maalilla johtoon, taukolukemat 13-14 vieraille kuittasi Fredrik Forss pari sekuntia ennen summeria.

Granin pitkäksi venähtänyt erätauko aiheutti joukkueenjohdolle keltaisen kortin, mutta tauon aikana punotut puolustuspään juonet toimivat paremmin kuin hyvin. Maalivahti Patrik Roslander lämpeni uudessa pelipaidassaan ottelun edetessä lähes ohittamattomaksi. GrIFK päästi tauon jälkeen 16 ensimmäisen minuutin aikana vain kaksi maalia, niistäkin toinen livahti verkkoon seitsemän metrin heitosta. Roslander teki kaikkiaan 13 torjuntaa, joista yhdeksän toisella puoliajalla.

Valkopaitaiset vieraat rynnivät huikean toisen jakson raataneen Miro Koljosen johdolla neljän maalin johtoon (15-19, 47 min). Koljonen tarjoili myös kaksi näyttävää japanilaista Sjöblomille. Toinen taistelun ruumiillistuma oli kapteeni Forss, joka huolehti upeasti  puolustuksen keskustaa. Viimeksi Pirkkolassa joukkueet päätyivät tasapeliin, eikä Dicken antanut tälläkään kerralla periksi, mutta syyskuussa nähdyn kaltaista nousua pisteille kotijoukkue ei tällä kertaa saanut toistettua.

Valmentaja ja maalitykki tyytyväisiä voittoon

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman vaikutti ennen ottelua hieman huolestuneelta joukkueen terveystilanteen takia. Pelaajat osoittivat kuitenkin esityksellään huolet turhiksi.

– Pelasimme todella hyvän ottelun ja olen erittäin tyytyväinen pelaajiin. Meillä oli monta poissa tänään ja vieraspeli täydellä kokoonpanolla pelannutta Dickeniä vastaan.

Ottelun kolmen tähden pelaajaksi valitun Peik Sjöblomin mielestä ottelu ratkesi puolustuspeliin, mutta viimeistelyyn täytyy tulevissa otteluissa saada parannusta.

– Meillä oli hankala alku pitkän tauon jälkeen, mutta saamme olla tyytyväisiä 20 päästettyyn maaliin ja pisteisiin. Jatkossa pitää laittaa enemmän palloja sisään.

Runkosarjan kärkitrio varmistui

Kun sarjassa neljäntenä oleva HIFK hävisi kotonaan BK:lle 28-33, kasvoi piste-ero HIFK:sta Graniin jo tavoittamattoman suureksi. GrIFK tulee olemaan runkosarjassa vähintään kolmas, ja ylemmän jatkosarjan viimeistä paikasta kamppailevat käytännössä enää HIFK ja Dicken. Turussa tänään voitokkaan Cocksin runkosarjan ykkössija on sinettiä vaille varma.

GrIFK:lla on runkosarjaa jäljellä kolme ottelua. Tulevana keskiviikkona 18.1. Grani saa vieraita Siuntiosta, siitä viikko eteenpäin, ja Kauniaisiin saapuu Cocks. Runkosarja päättyy Karjaalla vierasottelulla BK-46:tta vastaan lauantaina 28.1. Jatkosarjat alkavat 11.2.