GrIFK vei ennätysottelun Siuntiossa – Fennia Arenalla yli 500 katsojaa

GrIFK:n marraskuu kulki alusta loppuun asti voitokkaana. Lauantaina Siuntiossa pelattu ”ennätysottelu” houkutteli lehtereille 534 katsojaa, jotka näkivät kuinka Grani ratkaisi voiton isäntiä laajemman pelaajamateriaalinsa turvin, mutta samalla reseptillä kuin edellisissäkin. Pisteet matkasivat Kauniaisiin maalein 19-26 (7-13).

Katsojaennätys jäi tällä kerralla haaveeksi, mutta likimain täysi katsomo sai aikaan hienon tunnelman Fennia Arenalle, vaikka vierailija pitikin ottelun komennossaan. SIF pidettiin avausjaksolla maaleitta 12 minuuttia kestävän jakson, jona aikana vieras karkasi 5-7:stä 5-13 johtoon. SIF sai kavennettua eroa kahdella ennen taukoa Anton Luuppalan vahvan esityksen avulla. Siuntiolaisten hyökkäykset suuntautuivat enimmäkseen kentän keskustaan, jossa vapaat maalipaikat olivat kortilla.

Merkittävin ero joukkueiden välillä oli avausjakson maalivahtipelissä, jossa Patrik Roslander otti selkävoiton kollegoistaan. Toinen ero syntyi maalinteko-osastolla. Granin maalit jakaantuivat tasaisesti yhdeksän pelaajan kesken, Peik Sjöblom ahneimpana kolmella maalilla. SIF:llä tilastoihin asti pääsi vain kolme pelaajaa, yksinäisenä kärkenä Luuppala, joka teki viisi joukkueensa seitsemästä osumasta.

SIF tuli toiselle jaksolle odotetusti All in” -asenteella, ja vaikka Grani pääsikin hyödyntämään ensijakson lopulla saamaansa ylivoimapeliään, olivat siuntiolaiset kuroneet eron vartti ennen loppua neljään, mutta tällä kerralla se ei riittänyt voittotaisteluun asti. GrIFK ratkoi SIF:n puolustuksen riskipelin useaan otteeseen vasempaan laitaan, josta Jere Kantee nakutti viimeisen vartin aikana voittoon riittävät maalit.

GrIFK:n viikon kolmas voitto kahdeksaan päivään perustui vastustajaansa leveämpään pelaajamateriaaliin. Granin penkiltä riitti miehiä pitämään tasoa yllä kentällä. Siuntiossa maaliprotokollaan pääsi kaikkiaan 11 kenttäpelaajaa. SIF olisi tarvinnut toisenkin Luuppalan pystyäkseen kilpailemaan voitosta.

Kisa ottelun parhaan pelaajan tittelistä käytiin selkeästi kahden pelaajan kesken. Patrik Roslander torjui liki puolet maalia kohti tulleista palloista ja pokkasi jo ennätysmaisen viidennen peräkkäisen täyden tähtipotin, mutta mikään vääryys ei olisi ollut, mikäli kahden tähden mies – isäntien kapteeni Anton Luuppala – olisi tullut valituksi. Viimeisenä tähdistöön pääsi hyvän ottelun pelannut Peik Sjöblom.

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källman oli tyytyväinen pisteisiin, mutta ei joukkueensa ailahtelevaisuuteen.

– Vaikka päästimme vain 19 maalia, niin emme voi olla tyytyväisiä puolustukseen. Hyökkäsimme hyvin, vaikka hukkasimmekin useita vapaita paikkoja. Meillä oli kuitenkin ottelu hallussa koko ajan.

Kuvat: Teemu Ikola

Kolmen viikon tauko ennen loppuvuoden viimeistä rutistusta

Kun koko liigan kärkitrio haki täydet pistepotit vieraskentiltä BK-46:n voitettua Dickenin 26-21 ja Cocksin HIFK:n 34-28,  saatiin sarjataulukkoon pientä hajontaa. GrIFK:n osalta marraskuu on nyt pelien suhteen taputeltu, ja joukkue voi olla tyytyväinen täyteen pistesaldoon. Neljä peräkkäistä voittoa vahvisti sijoitusta sarjataulukossa, antoi pientä hajurakoa takana vaaniviin, ja valmisti samalla joukkuetta kahteen tulevaan otteluun kärkikaksikkoa vastaan.