GrIFK:lle kallis tappio – finaalipaikka katkolla BK:lle

Otteluvoitot 1-2.

GrIFK:n ja BK-46:n välieräsarja jatkui lauantaina kiivaana Kauniaisten Luolassa. Täyden katsomon edessä pelattu verratonta Play off-vääntöä alusta loppuun sisältänyt ottelu kääntyi vierailijan voittoon 27-32 (13-14). BK sai näin tulevan keskiviikon neljänteen otteluun mahdollisuuden katkaista sarjan ja etenevän finaaleihin Cocksia vastaan, joka voitti Dickenin suoraan kolmessa ottelussa.

Kolmas välierä nosti intensiivisyyttä kahdesta edellisisstä ottelusta jälleen piirun verran. Lennokkaat tilanteet kummassakin kenttäpäädyssä innosti myös kaikki 500 katsojaa käyttämään äänijänteitään siinä määrin, että desibelit nousivat moneen otteeseen korvia huumaavan korkealle.

Tasaisena edenneen avausjakson puolivälissä Grani koki pahan menetyksen, kun pelinrakentaja Anthony Hellakoski kannettiin kentältä. Hienoa kevättä pelanneen Hellakosken ottelu päättyi ja Grani joutui suunnittelemaan pelaamistaan uusiksi. Ottelu eteni takaiskusta huolimatta maali maalista tahtiin johtoaseman vaihtuessa tiuhaan. Parasta peliä esitti GrIFK:sta Patrik Roslander, joka sai Sebastian Säkkistä lukuunottamatta vastustajat haltuunsa. GrIFK:n keskipuolustuksen sentterit Fredrik Forss ja Kalle Kankaanpää joutuivat kovaan testiin vieraiden järkäleiden Ihor Skyban ja Robin Sjömanin kanssa, pitäen samalla takaheittopaikat hyvin pimennossa.

Toinen jakso alkoi ja jatkoi pitkään samaa tahtia. Miro Koljonen huilasi kakkosmatsin toisen puoliajan kokonaan, mutta Luolassa mies oli vireessä. Pakin paikalta toistuviin läpiajoihin murtautunut vasuri kieltäytyi luovuttamasta ja nousi joukkueensa tehokkaimmaksi. Koljosen hattutemppu 15-15, 16-16 ja 17-17 tuli tärkeään paikkaan vieraiden hamutessa otetta ottelusta, jonka se hetkeä myöhemmin kuitenkin sai.

BK:n onnistui vetämään kolmen maalin kaulan Jac Karlssonin viimeisteltyä seitsemästä metristä tilanteeksi 18-21 (42 min), mutta Grani tuli takaisin. Patrik Roslander teki ottelussa kaksi maalia, joista jälkimmäisellä Grani otti 24-23 johdon, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue sai uuden mahdollisuuden viimeistellä tyhjiin, mutta Karim Mbembelan yritys lipui hieman ohi maalin.

Isäntien hyökkäyspeli hyytyi tämän jälkeen täysin, mutta BK:n ei. Vieraat tekivät viisi maalia putkeen ja ratkaisivat ottelun viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa (24-29, 55 min) kokeneen kaartin jakaessa maalintekovastuun tasaisesti. Nico Rönnberg, Karlsson, jo edellisessä ottelussa jatkuvia hankaluuksia GrIFK:n puolustukselle aiheuttanut Skyba ja 100-prosenttisen ottelun pelannut Säkkinen näyttivät miten ottelut ratkaistaan.

Laituri Säkkinen, Koljonen sekä oivalluksillaan maalipaikkoja avannut, sekä maalivahdille hankalia takavetoja puolustusmuurin väleistä viljellyt Rönnberg muodostivat ottelun tähdistön. BK:n johtokaksikko teki yhdessä Karlssonin kanssa peräti 24 sen 32:sta maalista.

Katso myös:
Onko tässä vuoden käsipallokuva?

Kuvat: Aki Ylävarvi

Källman huolissaan Hellakoskesta

GrIFK:n päävalmentaja Mikael Källmanin ajatukset olivat taiston tauottua päällimmäisenä luotettavan pelinrakentajansa voinnissa.

– Ennen kaikkea ajatukset ovat Anthonyn (Hellaskoski) kohtalossa, ja toivon ettei vamma nyt ole pahinta laatua. Hänen loukkaantuminen satuttaa joukkuetta pahasti, varsinkin pelillisesti mutta myös muuten. Olen kuitenkin todella tyytyväinen joukkueen esitykseen. Annettiin kaikkemme, kokeiltiin kaikenlaista ja saatiin vastustaja vaikeuksiin. Lopuksi BK oli kuitenkin tänään liikaa meille. Peliin olen tyytyväinen joskin lopputulos tietenkin harmittaa.

Sarja on kuitenkin vielä kesken, ja Grani lähtee palauttamaan kotietuaan neljänteen otteluun selkä turvallisesti oman selkänsä takana. Karjaalla pelataan keskiviikkona 19.4. kello 19:00 alkaen. Mahdollinen viides peli on ohjelmassa tarvittaessa lauantaina 22.4.