Kevään finalistit selvillä – GrIFK pelaa pronssista

Otteluvoitot 1-3.

Miesten SM-liigan mestaruudesta pelaavat tänä keväänä Riihimäen Cocks ja BK-46. Asia selvisi keskiviikkoiltana Karjaalla, jossa kotijoukkue otti kolmannen otteluvoiton Granista. 31-26 (18-14) päättyneen ottelun suurin ja kaunein oli monissa kovissa otteluissa uransa aikana keitetty Jac Karlsson, jolle ei löytynyt granileiristä pysäyttäjää. GrIFK:n kausi jatkuu vielä kahden pronssiottelun verran Dickeniä vastaan. Otteluajankohdat on vielä sopimatta.

Karjaan halliin oli ahtautunut 800 käsipallofania ja tunnelma oli erinomainen, vaikka vierasjoukkue aloittikin hitusen virkeämmin. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen peli oli tasatilanteessa 7-7 ja Granin hyvässä painostuksessa, mutta kaksi jäähyä puolen minuutin välein käänsi vallankahvan kotijoukkueen suuntaan. BK voitti ylivoiman 2-0, vaikka Patrik Roslander jatkoi kovaa putkeaan seitsemän metrin heittojen torjunnoissa, vastassaan Nico Rönnberg.

Avausjaksolla kumpikin joukkue turvautui pitkät tovit 7v6 hyökkäyksiin. BK tuli myös ahnaasti aloituksiin ja kuittasi useamman Granin kavennuksen nopeasti. BK johti enimmillään viidellä ja paineli tauolle neljän maalin johdossa 18-14.

BK-46 tulee tunnetusti varsinkin kotiotteluissaan vahvasti toiselle jaksolle, mutta GrIFK pystyi estämään rynnistyksen ja pitämään pintansa, mutta eroa se ei saanut kaventumaan. BK pelasi rauhallisesti ja turvasi johtoaan kokeneen Jac Karlssonin johdolla. 37-vuotias nestori teki itse kauden maaliennätyksensä, 10 maalia, juoni vähintään toisen mokoman, kruunuina pari näyttävää ja ovelaa tarjoilua japseihin. Karlsson oli pilkunvarma myös viidessä rankkarissa, perittyään niistä heittovastuun Rönnbergiltä.

Toinen BK:n syömähammas oli peli-intoa uhkunut Sebastian Säkkinen. Maalilla Mikael Heinonen ehti jo avauspuolituntisella tekemään 10 torjuntaa, kaikkiaan niitä kertyi 14. Kovan suorituksen ottelusarjassa teki myös sentteri Ihor Skyba.

Källman tyytyväinen joukkueensa esitykseen

Vierasjoukkueen riveistä Roslanderin sekä Miro Koljosen esitykset lämmittivät jälleen eniten. Peik Sjöblom teki viisi maalia ja Gustav Svanbäck säilytti seitsemän metrin heittoviivalla sataprosenttisen onnistumisen koko välieräsarjan läpi.

Päävalmentaja Mikael Källman harmitteli ensimmäisen puoliajan puolustamista, mutta antoi joukkueensa taistelulle tunnustuksen.

– Puolustuspeli ei ollut kohdallan ensimmäisellä puoliajalla, siinä ratkesi ottelu. Tehtiin mitä voimme. Voidaan kuitenkin olla ylpeitä päivän suorituksesta.

GrIFK joutui otteluun ilman pelinrakentajaansa Anthony Hellakoskea, jonka kausi päättyi edellisottelun loukkaantumiseen. Hellakosken poissaolo näkyi Granin hyökkäyspelissä, jossa ei saatu keskeltä riittävästi uhkaa. Siitä huolimatta joukkue taisteli alusta loppuun ja voi lähteä pystyssä päin parantamaan kahden edelliskauden neljättä sijaa SM-liigassa. Kolmas peräkkäinen kevät päätetään pronssipelehin, kolmatta eri vastustajaa vastaan. Kaksi edelliskautta Grani on ollut neljäs, nyt tähtäimessä on äärimmäisen makealta maistuva mitali. Kolmas kerta toden sanoo?