Cupin finalipaikka jäi haaveeksi Riihimäellä

Miesten Suomen Cupi Final4-lopputurnauksen välieräpäivä tarjosi Riihimäellä kaksi tiukkaa kamppailua kohti lauantain finaalipaikkaa. Molempien välierien ratkaisu nähtiin vasta aivan ottelun lopussa. Ensimmäisen paikan nappasi itselleen BK-46, joka voitti Cocksin viime sekunneille venyneen ratkaisun turvin, kun karjaalaiset voittivat 34-33. Toisesta välierästä GrIFK:n ja HIFK:n välillä povattiin etukäteen vieläkin tasaisempaa. Eikä odotukset olleet lainkaan tuulesta temmattuja, sillä HIFK voitti ottelun 27-25 (12-13).

Grani aloitti ottelun kahdella maalilla, ja kahden maalin ero oli läpi ottelun maksimi mitä joukkueiden välillä nähtiin. Kotijoukkueena ottelussa esiintynyt GrIFK piti HIFK:n takanaan koko avauspuolituntisen paria tasatilannetta lukuun ottamatta. Taukolukemiin 13-12 isoimmat vaikutukset tekivät Filip Churlevski viidellä ja passiivisen hyökkäyksen uhan alla tehtyihin heittoihin erikoistunut Andre Udd, joka löysi kolmesti tien Granin maaliin. Lisähuolia Granille toi Carl Weurlanderin polvivamma, joka pakotti miehen keskeyttämään ottelun parinkymmenen peliminuutin jälkeen.

Myös toinen jakso alkoi tasaisissa merkeissä. Grani piti tilannetta hallussaan aina jakson puoliväliin saakka (20-19, 43 min), josta kolme seuraavaa maalia kirjattiin HIFK:lle, joka käänsi ottelun kahden maalin johtoasemaksi. Grani taisteli itsensä tasoihin kolmesti, kun Alexander Qvist teki 23-23 ja Jere Kantee 24-24 ja 25-25 (57 min).

HIFK:n Vili Leppänen teki ottelun seuraavan maalin puolitoista minuuttia ennen loppua ja sama mies otti paluumatkalla puolustukseen kaksiminuuttisen estämällä GrIFK:n nopean aloituksen. Grani sai ylivoimapelillään rakennettua avopaikan Churlevskille, jonka heitto suuntautui ohi maalin. HIFK otti pallon saatuaan aikalisän 27 sekuntia ennen loppua ja Udd sai kunnian sinetöidä HIFK:n ensimmäisen cup-finaalipaikan sitten kauden 2018/19.

Granin kapteeni Fredrik Forss purki ottelun jälkeen pettymyksestään huolimatta tuntojaan:

– Nyt tuli tappio siksi, että meidän oma vire ei pysynyt. Ajoitukset petti eikä saatu palloa sisään. Lisäksi päästettiin maaleja paikoista, joista ei pitäisi. Olen pettynyt. Onnittelut HIFK:lle ja tsemppiä huomiseen.

Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Cocks Areenalla BK-46 ja HIFK lauantaina kello 16 alkaen. GrIFK ja HIFK ottavat seuraavan kerran yhteen jo ensi lauantaina 10.2. kello 17:15, kun ylempi jatkosarja alkaa Kauniaisissa. Aiemmin iltapäivällä, kello 14:30, Luolassa pelataan naisten Suomen Cupin finaali.