”Äntligen var det seriepremiär!”

Äntligen var det seriepremiär och den började borta mot BK-46. Laget vi förlorade mot i bronsmatcherna förra säsongen, så vi var revanchsugna!

Tycker att vi spelade upp oss rejält ifrån onsdagens Cupmatch där vi inte gjorde jobbet alls. I första halvlek hade vi riktigt bra målvakts och försvarsspel. Vi kom upp mycket bättre på deras spelmotor Gea, som är en av seriens bästa mittbackar. Abbe i målet fick tag på deras skyttar och vi ledde med ett mål i halvtid.

2a halvlek började lite sämre som det gjorde i onsdagens match, BK kom till för lätt i skyttet och rann igenom enkelt i kontringarna. Vi kom inte alls upp i den nivå vi hade första 30 minuterna. Sedan missade vi för mycket i anfallet och deras målvakt spelade bra. Vi kom tillbaka till 22-21 men närmare än så kom vi inte och orken tog slut och BK drog det längsta strået denna gång.

Vi hoppas till nästa match att få tillbaka lite spelare som är halvskadade så kommer denna säsong att se bra ut. Vi har ungt och ganska nytt lag så det kommer att ta lite tid att spela ihop oss. Abbe spelade bra hela matchen och ska ha extra beröm!

Nu är det 2 veckor kvar till nästa seriematch mot Hangö så vi har tid att träna hårt och finslipa på vårt spel! Men redan nu på lördag åker laget till Estland och spelar en träningsmatch mot HC Tallinn.

Vi hoppas att det kommer mycket folk och alla ungdomslag sluter upp och hejar fram oss. Alla till grottan!