“Då var säsongen 19/20 igång påriktigt!”

Vi spelar en träningsturnering i Åbo under veckoslutet och det blir en härlig utmaning för oss att se lite vart vi står just nu. För motståndet står Åbo IFK, HIFK, IFK Tumba och IFK Nyköping.

Igår så stod Hemmalaget Åbo IFK på andra planhalvan och det blev en målrik och jämn historia som slutade 31-31. Grani började bäst och efter 10min var ställningen 2-6. Efter lite rotation i bortalaget började Åbo sakta men säkert jobba sig in i matchen och det var 13-14 i Halvtid. Bäst i grani var Atte i målet som stod första 30minuterna, han visade att han verkligen är sugen på att spela handboll denna säsong! I andra halvlek stod vårat unga nyförvärv Tommi Haverinen som vi har stora förväntningar på i framtiden. Han hade också några riktigt fina parader!

Vår svenska linjemaskin Anton Karlsson började matchen på H9 och firade stora triumfer med sitt tunga genombrott där han både fixade mål och flera straffar i början på matchen. Ana visade också som vanligt stensäkert straffskytte matchen igenom. Matchen gav en bra genomkörare och vi tar med oss några positiva saker men det finns en hel del att jobba på. Som tur är så är det lång tid kvar till första seriematchen så vi kommer att nöta på!

Bäst i Åbo var Granifostrade Peik Sjöblom. Han visade fint skytte hela matchen och har verkligen tagit ett stort steg i sin utveckling och kommer att vara en viktig kugge i Åbos lagbygge!

Lördagens motståndare är först IFK Nyköping kl 14.00 och sedan HIFK 18.00.