“Imorgon är det dags för säsongens första derby borta mot Åbo”

Två poäng stannade hemma i grottan mot Hangö i lördags.

Det var en svängig match där Hangö hängde i hela tiden. Vi hade en 10 minuters period i varje halvlek där vi spelade riktigt dåligt och lät Hangö ha häng på oss. Sista 10 minuterna så höjde Miro tempot och var en stod faktor till av vi tillslut vann med 8 bollar.

Glädjande var att både ungtupparna Bång och Holvfe gjorde mål och spelade bra. Jasu på högerkanten spelade 60 minuter och gjorde det felfritt.

Imorgon är det dags för säsongens första “derby” borta mot Åbo. Där finns en hel uppställning med ex-spelare från Grani. Åbo som startat säsongen med två förluster är säkert hungriga på att båda poängen ska stanna i Åbo. Det är en viktig match för båda lagen och då det är ett derby kommer det nog smälla lite extra vilket är kul för publiken!

Vi hoppas kunna hålla uppe vårat spel med bra försvar och målvaktspel kryddat med bra kontringar.

Peik Sjöblom är en av spelarna i Åbo som Grani och publiken borde hålla koll på.

Peik, hur trivs du i Åbo?
Jag trivs bra i Åbo. Skolan och handbollen är igång med full fart! Finns en hel del bekanta från tidigare som även börjat studera i Åbo vilket är roligt.

Ni är många spelare ifrån Grankulla, känns det speciellt att spela mot just Grankulla?
Förståss känns det speciellt att spela mot gamla lagkamrater men ser mycket framemot det. Man vill göra sitt bästa och visa vad man går för förståss 😉

Vem ger du du helst en extra hård kram under matchen imorgon?
Miro Koljonen har jag saknat, han vill jag ge en extra hård kram!;)

Hur ser du på matchen? Vad blir nycklarna för att ni ska ta hem segern?
Jag och laget går in för fullt till matchen! Hålla ett högt tempo och undvika tekniska felen kommer att vara en av nycklarna. Fortsätta med samma arbete i mittförsvaret har också stor inverkan.

Vad önskar du dig i julklapp?
Fred på jorden!

#14