Anthony Hellakoski Atlaksesta Graniin

SM-liigan pelintekijöiden eliittiin kuuluva Anthony Hellakoski siirtyy kaksivuotisella sopimuksella GrIFK:n riveihin Atlas Vantaasta. 22-vuotias Hellakoski on pelannut urallaan 128 liigaottelua, joissa tehnyt 473 maalia. Suomi-paidassa miehelle on kertynyt 15 A- ja 39 nuorten maaottelua.

Kilpailun puute aiheutti haluun vaihtaa maisemia

“Minulla oli jo pari edellistä kautta pieni halu vaihtaa joukkuetta, koska tuntui että haluan vaihtelua ja että saisin uutta energiaa pelaamiseen maaliskuussa tehdyn leikkauksen jälkeen. Granissa tehdään hyvää työtä mikä tietenkin on iso asia minulle. Lisäksi uskon että minulle tulee nyt kovempi kilpailu omasta pelipaikasta ja -ajasta, mikä taas kehittää pelaajaa. Atlaksessa muutama kausi meni niin että olin ainoa pelinrakentaja”, Hellakoski taustoittaa siirtoaan.

Viime kausi jäi kesken polvivamman takia

Hellakosken poissaolo oli toden teolla Atlakselle tänä keväänä liian paha paikka. Vielä runkosarjassa joukkue kiilasi GrIFK:n edelle, mutta sai taipua puolivälierissä suoraan kolmessa ottelussa. Atlaksen viime kauden tärkeimmän kenttäpelaajan jättämästä aukosta kertoo se, että 14 ottelussa 63 maalia tehnyt mies oli joukkueensa neljänneksi paras maalintekijä vaikka pelasi vain puolet otteluista.

Alkukausi menee Hellakosken osalta kuntouttamisen merkeissä, mutta toivon mukaan mies nähdään taas pelaamassa joulun aikoihin.

“Odotan sitä että pääsee hyvin joukkueeseen sisään, ja että peli sujuu ja ymmäretään mitä kukin tekee kentällä. Ja tietenkin toivon mahdollisimman tasaista kautta jotta lopputulos on niin hyvä kuin voi olla.”

GrIFK tuttu jo junnuvuosilta

Taitavaksi pelinrakentajaksi kasvanut Hellakoski aloitti käsipallon harrastamisen noin kuuden vanhana Atlaksessa ja pelasi ensimmäiset ottelunsa SM-liigassa kaudella 2011-12, jolloin hän saavutti hopeaa HC Westin juhliessa mestaruutta. Granin värit ovat hänelle tutut jo entuudestaan hänen edustettuaan seuraa juniorisarjoissa kolmen vuoden ajan.

“Atlaksessa ei ollut C-junioreissa omaa joukkuetta ja se oli iso syy minkä takia vaihdoin tuolloin Graniin. Atlas antoi nuorempana paljon koska pelasin aina vanhempien poikien kanssa, mutta vuodet Granissa valmistivat siihen mitä pelaaminen olisi sitten aikuisena, sillä palattuani Atlakseen minut nostettiin suoraan miesten joukkueeseen”, Hellakoski muistelee.

Anthony Hellakoski

 • Syntynyt: 5.9.1995
 • Pelipaikka: K9
 • Pelinumero: 26
 • Kasvattajaseura: Atlas
 • SM-liigassa
  128 ottelua, 473 maalia
 • Maajoukkueessa
  15 A-maaottelua, 6 maalia
  39 nuorten maaottelua, 112 maalia
 • Vahvuudet pelaajana
  Peliäly, nopeus ja pelinohjaaminen
 • Parhaat saavutukset
  SM-hopeaa Atlaksessa 2012
  P94 maajoukkueen EM-lopputurnaus Itävallassa 2013

Kuvat: Newspix24