Christoffer Sjöblom palaa kasvattajaseuraansa

GrIFK:n takamieskalustoon tulee lisää leveyttä, kun 26-vuotias Granin kasvatti Christoffer Sjöblom palaa Kauniaisiin. Sjöblom on edustanut viimeiset viisi kautta turkulaista ÅIFK:ta.

“On mukavaa ja hienoa palata takaisin Luolaan muutaman vuoden tauon jälkeen. GrIFK teki hienon nousun kevään jatkopeleissä ja siitä on hyvä jatkaa. Meillä on nyt hyvä ja mielenkiintoinen joukkue, ja uskon pystyvämme haastamaan kaikkia joukkueita ja taistella kärkipaikoista.”

Sjöblom debytoi SM-liigassa kaudella 2012/13, jolloin hän oli mukana HC Westin ringissä. Nyt kasassa on 85 liigaottelua ja 270 maalia.

“Omat vahvuuteni pienikokoisena pelaajana ovat aina olleet nopeus ja peliäly. Sain ÅIFK-kausina paljon vastuuta, ja olen kehittynyt vuosien varrella pelaajana paljon. Pelaajarinkimme oli ajoittain hyvin kapea, joten sain todellakin pelata omilla vahvuuksillani ja luottaa niihin täydet 60 minuuttia. Opin Turussa myös hyvän joukkuehengen merkityksen, ja että se on iso osa käsipalloa.”

Viimeisten parin kauden aikana Sjöblom on kärsinyt loukkaantumisista. Syksy alkaakin totuttelulla pelitempoon maaliskuussa polveen tehdyn korjaustoimenpiteen takia.

“Tavoitteeni ovat tottakai kuntoutuksen edistymisessä, jotta pääsen pian täyteen pelikuntoon ja löydän paikkani joukkueessa. Toivon myös menevämme eteenpäin pelillisesti ja että hyvä joukkuehenki säilyy.”

Uusi kausi alkaa kotiotteluilla

Tuleva pelikausi 2020/21 alkaa liigan osalta syyskuun puolivälissä mielenkiintoisella kamppailulla SIF:iä vastaan. Joukkueethan olivat osumassa vastakkain viime kauden puolivälierissä, kun koronavirus keskeytti pelikauden.

Sitä ennen GrIFK kohtaa Suomen cupin ensimmäisellä kierroksella Sjöblomin vielä viime kaudella edustaman ÅIFK:n. Ottelu pelataan Luolassa lauantaina 4.9. kello 16.

Kansikuva: Jouni Lappi Photography