Källman ja Johanson jatkavat valmennusjohdossa – keskeytynyt kausi toi lisämotivaatiota GrIFK:lle

Vuodenvaihteessa GrIFK:n valmennusvastuun ottanut Mikael Källman jatkaa työtään nuoren joukkueen valmentajana. Keväällä Källmanin ja Patrik Johansonin ohjauksessa hyvään vireeseen äitynyt joukkue ehti varmistaa pudotuspelipaikkansa juuri ennen kauden keskeytymistä.

Koronaepidemia vaikuttaa kaikkeen urheiluun, ja seurat joutuvat nyt tekemään hartiavoimin lisätöitä pystyäkseen jatkamaan toimintaansa. Kauniaisissa joukkueen jäsenet ovat olleet ymmärtäväisiä.

GrIFK:n hallituksen jäsenen Christian Segersvenin mukaan valmistautuminen uuteen kauteen alkoi hallituksen tekemällä tilannekartoituksella.

“Totesimme, että tärkein asia on varmistaa valmennusjohdon jatkaminen. Pelaajisto otti uutisen tyytyväisenä vastaan, ja sen jälkeen oli helpompi suunnitella tulevaa.”

“Pelaajat ovat olleet ymmärtäväisiä ja on ollut todella hienoa todeta seuramme yhteisöllisyys. Tämä vahvistaa meitä entisestään, ja varmistaa että palaamme todella nälkäisinä ja yhteen hitsattuina pelikentille.”

“Seura on auttanut minua paljon, nyt on minun vuoroni”

Keskustelut valmentajien kanssa etenivät nopeasti ja molemmat olivat halukkaita jatkamaan vaikka uhrauksia täytyykin tehdä, ja joukkueen budjetti luultavasti pienenee. Pelaajaneuvotteluja edisti päävalmentajan Mikael Källmanin viesti jatkohaluistaan.

“Ei ole mikään salaisuus, että olen aina viihtynyt Kauniaisissa. Minut on otettu täällä hyvin vastaan, ja kaikesta on aina huolehdittu niin hyvin kuin mahdollista. Nyt on minun vuoroni auttaa vastavuoroisesti seuraa.”

Kauden keskeytyminen kaiveli, mutta jätti ison nälän

Pelaajisto on ottanut valmentajauutisen tyytyväisenä vastaan. Valtaosa on ilmoittanut jatkavansa Granin riveissä, ainoastaan maalivahti Albert Georgs on kertonut lopettavansa peliuransa.

Seurajohto on tyytyväinen neuvottelukierroksen tulokseen. Kaikki ymmärtävät, miksi edessä on leikkauksia aiemmin sovittuihin asioihin, ja tulevaisuus on normaalia epävarmempi. Segersven onkin iloinen, että jokainen pelaaja on osoittanut suurta lojaalisuutta seuraa kohtaan.

“Yhteisöllisyys on aiemminkin ollut GrIFK:n arvoissa korkealla, ja nyt sen merkitys korostuu. Koko joukkue kantaa seuran logoa ylpeydellä, ja johto tekee kaikkensa, että pelaajien tarvitsee keskittyä vain ja ainoastaan pelaamiseen.”

Keskeytyneen kauden viimeisissä kahdessa ottelussa täyden tähtipotin kerännyt Richard Sundberg näkee Källmanin jatkon koko joukkueen etuna.

“Oltiin juuri edetty meidän kasvoputsausprojektissa ja pelaajien itseluottamus oli jyrkässä nousussa. Pettymystä voi lieventää ajattelemalla, että kauden loppupuoli toimii pohjana uuteen projektiin. Siksi sarjan perumisen voi nähdä pelkkänä hengähdystaukona meille. Micke osaa tunnistaa pelaajien vahvuudet ja rakentaa pelityylin niiden mukaan. Se on prosessi joka vaatii aikaa, ja siksi on tärkeää, että hän on mukana heti alusta lähtien. Hän nosti erittäin lyhyessä ajassa pelaajien itseluottamuksen, vaikka pääsimme pelin rakentamisvaiheessa vasta alkuun.”

Myös GrIFK:n nuoret ehtivät huomata kokeneen Källmanin positiivisen vaikutuksen joukkueeseen.

Jonathan Almarkia jäi harmittamaan se, että nyt jäi näkemättä kuinka pitkälle piristyneet esitykset olisivat riittäneet.

“Koko joukkue tulee hyvin toimeen hänen kanssa. On hyvä että hän jatkaa valmentajana niin voidaan jatkaa siitä mihin jäätiin.”

Jere Kantee puolestaan uskoo edessä olevan pitkän pre-seasonin palvelevan erityisesti Grania.

“Pääsemme valmistautumaan uuteen kauteen rauhassa. Viime kauden loppu oli meiltä nousujohteinen ja kauden päättyminen vain lisäsi nälkää. Harjoitusmoraali on kaikilla korkealla!”

Uuden pelikauden alku ja pelitapa vielä avoinna

SM-liigan tulevaa otteluohjelmaa ei vielä ole päätetty. Tavoitteena on päästä aloittamaan kausi tavanomaisesti syyskuussa, mutta takeita siihen ei vielä ole. Myöskään kohutusta virolaisjoukkueiden osallistumisesta ei vielä olla päätetty mitään.