Svanbäck siirtyy SIF:stä GrIFK:hon – Berglund palaa liigapeleihin

GrIFK:n tulevan pelikauden 2022/23 joukkue alkaa saada lopullisen muotonsa. Uusina kasvoina joukkueessa nähdään Gustav Svanbäck ja Oscar Berglund.

Gustav Svanbäck

Kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen

SIF:ssä viime kaudet joukkueen kapteenina toiminut kokenut laituri Gustav Svanbäck tuo arvokasta kokemusta Graniin. 28-vuotias Svanbäck on edustanut koko peliuransa ajan Siuntiota, jossa hän ehti pelata pääsarjatasolla kaudesta 2008/09 lähtien reilut 300 ottelua, joissa hän teki 754 maalia.

Yksivuotisen sopimuksen GrIFK:n kanssa solminut Svanbäck oli keväällä pudotuspelien ulkopuolelle jääneen SIF:n paras maalintekijä, 20 ottelussa syntyi 95 osumaa.

”Halusin kokeilla jotain uutta, ja monien keskustelujen jälkeen sain hyvän kuvan Granin toiminnasta ja kokonaisuudesta”, omien sanojensa mukaan johtajuutta, hyvää asennetta ja huonoja läppiä mukanaan tuova fysioterapeutti kertoi.

 

Oscar Berglund

Berglund tuo leveyttä sentteriosastolle

GrIFK vahvistuu myös viivapelaaja Oscar Berglundilla, joka viime tammikuussa jätti SM-liigan ja ÅIFK:n työkiireiden vuoksi, ja palasi pääkaupunkiseudulle.

1. divisioonaa GrIFK Akatemiassa kevätkauden pelannut Berglund palaa liigapeleihin ja vahvistaa Granin sentteriosastoa, jossa Fredrik Forss ja Kalle Kankaanpää jatkavat.

Seitsemän A-maaottelua pelannut 26-vuotias sentteri pelasi kuluneella kaudella ÅIFK:n paidassa seitsemän liigaottelua ja teki niissä 28 maalia.

”Vaativa työ vie jatkossakin veronsa, mutta olen luvannut olla käytettävissä niin paljon kuin suinkin mahdollista”, Berglund avaa.

189-senttinen ja 93-kiloinen Berglund teki ensiesiintymisessä SM-liigassa syksyllä 2013 HC Westin riveissä. Yhteensä liigapelejä on nyt 197 ja -maaleja 458.