Otteluraportti: GRIFK HAKI VOITON SIF:STÄ 21-29 Viktig vinst mot SIF i Sjundeå

Både tränarna och spelarna hade ett bra go då vi anlände till hallen i lördags. Efter en bra träningsvecka där humöret varit på topp, var det en lättare uppgift att hitta flytet i matchen mot Sjundeå. Matchplanen var glasklar för alla och att vi som lag sakta men säkert skulle börja hitta tillbaka till vårt fartfyllda spel som vi sett delar av under säsongen.

Matchen började i ett rasande tempo där ingendera laget fick stopp på den andras uppställda anfall och kontringar. Ledningen bytte i rask takt och det märktes klart att matchen var av stor betydelse för båda lagen. Det kändes även att våra damer hade ett helt annat tryck i benen och det märktes ju längre matchen gick. Vi lyckades få in kontringarna i vårt spel och även andra vågen spelade stor betydelse. I anfallet utnyttjade vi vårt breda spel, som sakta men säkert börjar sitta. Vi orkar trycka på hela första halvleken och har en ledning på fyra mål till pausen.

I pausen poängterar vi att fortsätta med samma tempo som vi skruvade upp i första. Vi slipar på detaljerna och bestämmer oss för att fortsätta vara aktiva i försvaret. Efter pausen fortsätter vi med samma tempo som vi slutade första halvleken med och lyckas sakta men säkert dra upp en lucka på 8-9 mål. Stella i vårt mål stänger igen samtidigt som vi lyckas på bred front framåt.

SIF kämpar sig segt in i matchen och med 10 minuter kvar är skillnaden endast 4-5 mål. Vi ändrar igen små saker båda i försvaret och anfallet och bestämmer att vi sätter gasen i botten. Vi drar upp ledningen till 8-9 mål och seglar i mål med en klar seger. Vi lyckas på bred front och är aktiva bakåt och hade Stella som ett sista lås. Vi tar steg i rätt riktning och så kommer vi att jobba vidare också.

På onsdag möter vi Dicken som seglar mot en grundserieseger efter dubbelvinster på veckoslutet mot PIF i Pargas. Båda lagen vill ha övertaget före slutspelet så matchen kommer att vara laddad. Matcherna mot Dicken har varit jämna under de senaste åren så vi hoppas att alla våra fans finns på plats i Britas på onsdag!

Du kan också heja på distans

Vi hoppas att så många som möjligt kommer till Grottan och hejar! Annars sänds matchen på Solidsport för 5,90€/match eller 9,90€/månad eller 69€ All access där du får tillgång till alla FM-grundseriematcher. En del av summan går till GrIFK Damer.