Dicken-GrIFK 16.3: 24-22

En händelserik match slutar med förlust i Britas

Det var en annorlunda känsla när lagen tågade in i Britashallen. Minerna var bestämda och känslan var att matchen betydde mer än de 2 poäng som stod på spel. Matcherna mellan lagen har under de senaste säsongerna varit jämna och laddade drabbningar, vilket även onsdagskvällens match i Britas blev.

Före matchen gick vi igenom de sista detaljerna och det kändes som om vi var redo för en fight! Matchen inleddes i ett ursinnigt tempo, där Dicken lyckades hålla huvudet kallt bättre än våra damer. Vi gjorde några enkla misstag framåt och Dicken utnyttjade chanserna till fullo.  Efter 6 minuter ligger vi under med 5-0 och tar vår första timeout. Vi poängterar tålamodet och aggressiviteten i försvaret som måste höjas en nivå. Dicken fortsätter att trycka på och efter 13 minuter spelat har de en ledning på 10-1. Vi börjar jobba som ett lag i försvaret och lyckas få stopp på Dickens anfall, vilket leder till enkla mål i kontringar och halvkontringar. Vi jobbar oss sakta men säkert in i matchen och går till pausvilan i ställningen 15-12.

Vi går snabbt igenom vad som hände i början av matchen och går vidare för andra halvlek. Vi bestämmer oss för att kriga vidare och att utnyttja chanserna vi får.

Andra halvleken börjar med nervöst spel från båda sidorna där båda lagens försvar och målvakter står i rampljuset. Smällar byts och målvakterna i båda ändorna spelar stabilt. Vi lyckas bättre än Dicken under andra halvlekens första 20 minuter och går första gången upp i ledning 18-19 med 10 minuter kvar av speltiden. Vi tar en timeout vid det här skedet och går igenom spelplanen för de sista 10 minuterna. Vi gör några enkla tekniska fel framåt och Dicken lyckas med att utnyttja alla sina chanser och vi ligger under med -3. Vi kommer aldrig i kapp och vinsten säkrar Dickens seger i grundserien.

Men vårt spel går hela tiden åt rätt håll! Vi har börjat hitta tillbaka till vårt aktiva försvar som leder till kontringar och halvkontringar, som genererar enkla mål. Vi måste ännu klara av att hålla ihop paketet i 60 minuter. Då kommer vi att vara starka på våren. Vårt nästa test kommer redan inkommande lördag då vi möter HIFK i Grottan klockan 13.30.

Matchen kommer att vara en generalrepetition för slutspelet, där vi möter HIFK i semifinal. Lagen kommer säkert att vara taggade då heder och förutsättningar står på spel.