Vinst i grundseriens sista hemmamatch, GrIFK-HIFK 25-16

Grundseriens placeringar var redan klara före matchen mot HIFK. Det var ändå mer än två poäng som stod på spel i Grottan på lördag, både hedern och en försmak av var lagen går och står inför slutspelet var aktuella. Båda lagen hade bortfall före matchen, så utgångsläget var spännande.

Matchen inleddes i ett högt tempo där lagen lyckades utnyttja motståndarens svagheter. Vi lyckas inte riktigt med att få stopp på HIFK:s breda spel till vänster, samtidigt som vi har bra tryck in i luckorna framåt, vilket leder till bra utdelning i både mål och 7-meters kast. Första halvleken bjuder på smällar och kamper och vi går till pausvila med en ledning till HIFK på 1 mål (11-12).

I pausen snackar vi om hur vi skall lösa HIFK:s anfall, bättre utnyttja vårt breda spel samt orka trycka på under hela andra halvlek.

Andra halvleken börjar med mål i båda ändorna. Våra damer börjar sakta men säkert reda ut HIFK:s anfallsmönster och vi får smällar på dem varje gång de kommer nära. Vi fortsätter att ösa på och hittar fina kombinationer i anfallsspelet och kontringsspelet, samtidigt som vi får stopp på HIFK i deras anfall. Om de kommer igenom vår försvarsmur så tar Stella hand  om resten i målet. Vi drar ifrån HIFK från 13-15 till 25-15 på 20 minuter. Vi gör ett fantastiskt jobb som ett lag och löser de olika situationerna som uppstår tillsammans. Vi visar att vi kan justera oss under matchen och klarar av att vinna kamperna tillsammans.

Matcherna mot HIFK har varit jämna denna  säsong, så vi kan se fram emot en högintressant och spännande semifinalserie då den kör igång.

Vi möter ännu KYIF inkommande lördag på bortaplan, där vi ännu hinner slipa vårt spel inför slutspelet. Hoppas vi ses där!

Coach Pava o Anka

 

Ottelun tilastot

Ottelutiedot Tulospalvelussa