Vinst i grundseriens sista match: KyIF-GrIFK 23-28

I lördags var det dags för grundseriens sista match mot KyIF i Kyrkslätt. I praktiken var matchen betydelselös för båda lagen, då lagens grundserieposition redan var klar.

Det har ändå under åren varit en speciell laddning då vi mött KyIF och under veckan kom vi överens om att det inte finns matcher där vi inte skulle vara fokuserade till 100 procent under denna säsong. Vi ville fortsätta på vårt fina flyt från de föregående matcherna, fortsätta jobba vidare med vårt stabila försvar, kontringar och det fina uppställda anfallsspelet. Damerna var taggade redan i omklädningsrummet vilket bådade gott inför matchen.

Båda lagen inleder starkt med mål i båda ändorna, matchen hålls jämn till mitten av första halvleken, där vi får ett litet grepp på KyIF:s spel och kan dra upp en lucka på några mål. Vi lyckas styra deras spel till de positioner vi vill ha dem i och Moa i målet spelar väldigt stabilt. Vi får avslut från alla positioner och lyckas även med många spelare. Vi byter runt, men håller nivån och intensiteten i spelet. Till pausen går vi med ställningen 14-12.

Vi vill ändra på en del saker för att få bättre utdelning i båda ändorna av planen. Vi vill fortsätta trycka på i andra halvlek, samtidigt som vi prioriterar spelet bakåt. Vi går in för att vinna duellerna och smälla på i försvaret.

Vi inleder andra halvleken starkt och får upp en ledning på 6-7 mål. Vi gör det vi kommit överens om i pausen och lyckas eliminera många av KyIFK:s försök. Som sista lås i målet har vi Moa, som gör en solid match. Vi spelar stabilt och tappar inte då vi gör byten i laget. Alla spelar fokuserat och tillsammans och vi går till en stabil lagseger.

Slutspelen inleds inkommande fredag – 1.4 kl. 18.00 – då vi möter HIFK på bortaplan i Berghäll. Nu om någonsin ska ni komma och heja fram våra damer!